Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 2 dec, 2015

Arsenal Sunderland live stream

Senaste gången Sunderland besegrade Arsenal på bortaplan var 1983, men fjolårsmötet slutade mållöst vilket faktiskt fyra av de sju senaste matcherna på Emirates har gjort mellan de här båda lagen.

”Gunners” har dock en solklar plusstatistik på Sunderland där Arsenal har segrat i fyra av de fem senaste matcherna och under hela 2000-talets 27 möten har London-laget vunnit 16, att jämföra med Sunderlands tre.

Men det är ett fortsättningsvis tungt skadedrabbat Arsenal som kommer till spel, och som dessutom har tre raka matcher utan seger i ligan. Samtidigt har bottenlaget Sunderland vaknat till och har två raka fullpoängare i ryggen där laget bland annat har tagit sin första bortatrea då Crystal Palace besegrades.

1–1-mötet med Norwich senast gav inte bara ett tungt poängtapp för Arsenal, otroligt viktiga Alexis Sanchez tvingades kliva av, liksom Laurent Koscielny. Efter matchen blev det dessutom känt att Santi Cazorla spelade skadad hela andra halvlek, han och Alexis missar helgens omgång. Saknas sedan tidigare gör bland andra Mikel Arteta, Francis Coquelin och Kieran Gibbs, den sistnämnda tros dock kunna vara med i helgen.

Sunderland kommer till spela utan den forne Arsenal-spelaren Sebastian Larsson och Jermaine Defoe.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar