Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 22 mar, 2011

Arsenal saknar den mentala styrkan

West Bromwich satte ytterligare ett krokben för Arsenal i jakten på Premier League-titeln den här säsongen. Laget spelade oavgjort på The Hawthorns, 2-2, och Youssouf Mulumbu tror att mycket hade med Arsenals svaga mentalitet att göra.

– Jag tror att det blir väldigt svårt för Arsenal nu. De har tappat många poäng. Jag känner att Manchester United är för stabila för att tappa mästerskapet nu. Jag tror att det redan är över och att Manchester kommer att vinna, säger Albion-mittfältaren till The Sun.

– Det handlar om mentalitet. Manchester är väldigt starka. I en match som den i lördags hade de antagligen kommit tillbaka och kvitterat och sedan också vunnit matchen. Det är det som Arsenal saknar. Det är deras fall. De har ungdomen och entusiasmen, men de har inte samma mentalitet som Manchester har.

Arsenal har inte vunnit i ligan sedan hemmamatchen mot Stoke den 23 februari. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar