Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 13 mar, 2014

Agger: Vi klarar pressen

Med tio omgångar kvar att spela av Premier League ligger Liverpool på en andraplats i ligan, sju poäng bakom Chelsea men med en match mindre spelad. Det var flera år sedan laget hade titeln inom räckhåll med så få omgångar kvar att spela men den danska försvararen Daniel Agger tror att laget kan hantera den ökade pressen.

– När man spelar för Liverpool så är det alltid press och det kommer inte att förändras från nu och till slutet av säsongen, säger Agger till Liverpool Echo.

Agger är en av få spelare i dages trupp som var med i det Liverpool som säsongen 2008/09 slutade tvåa i Premier League bakom Manchester United.

– Att spela i den här klubben handlar om att kunna bemästra pressen och jag tycker att spelarna under den här säsongen har visat att de är kapabla till det. Vi har nått fantastiska resultat och varit på den absoluta toppen några gånger.

Dagens Liverpool jämfört med Liverpool 2009

– Det är alltid svårt att jämföra trupper och lag. Det är ett helt annat lag än 2009 och det är inte många spelare kvar från det laget. Vi har skaffat oss en bra position men vi är bara i mars. Det är fortfarande en lång väg att vandra och många poäng att spela om. Vi har inte uppnått någonting ännu och vi måste fortsätta de sista tio omgångarna. Vi har flera stormatcher kvar mot lag som ligger runt oss i tabellen och det är matcher vi måste vinna.

Och vandringen kan börja. Redan på söndag väntar värsta rivalen Manchester United på Old Trafford.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1708 Artiklar