Sverige missade pallen i skidskytte - Norge vann

Den första tävlingen i skidskytte under Vinter OS 2022 är nu fastställd. Det blev en tråkig fjärde plats för Sverige. Vinnare blev Norge efter en spurtuppgörelse.

En otroligt blåsig skjutvall skapade stor nervositet bland åkarna inför starten av stafetten av skidskytte. Det ledde till stora omkastningar bland placeringarna.

Till start fanns totalt 27 lag till start. På förhand så var det Frankrike, Ryssland, Belarus, Tyskland, Norge och Sverige som var de största guldfavoriterna.

Tung inledning för Sveriges skidskytte

Skidskyttestafetten inleddes med att Hanna Öberg gjorde en helt okej sträcka. Skyttet stämde – trots starka vindar – hyfsat bra. Det var dessvärre i spåret som Hanna Öberg tappade tid från sina huvudkonkurrenter.

Hon bytte ut Elvira Öberg som hade bättre fart under skidorna. På skyttevallen så blev det flera bom – men inga straffrundor. De som följe stafetten vet att det är ett bra resultat i dessa förhållanden.

Sedan var det dags för herrarna. Ponsilouma tog över – och höll till början avståndet till dåvarande toppen med Italien och Frankrike. På stående skyttet så sköt Frankrike bort sin ledning. Sverige upp som tvåa – bakom Ryssland – som fick en kanonserie.

Sebastian Samuelsson kastades ut på sista sträckan. Första liggande skyttet gick han igenom med två bom. Ungefär helt oförändrat läge från växlingen.

Stor nervösitet inför sista stående skyttet. Där glider Sebastian Samuelsson in med chans på att kamma hem en svensk OS-medalj till OS tabellen. Han kom ur skyttet som 4:a – och kom aldrig i kapp toppen. Det blev en tung fjärde plats.

Resultat från mixed stafett i skidskytte

Det var inga resultat som chockade världen under stafetten. Det blev ungefär som oddssidor hade förutspått inför tävlingen. Det var ganska låga OS odds på utfalllet som skedde under OS första tävling i skidkytte.

 

  1. Norge
  2. Frankrike
  3. Ryssland
  4. Sverige
Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Hitta all info om kvartsfinalerna i handbolls VM. Vi har ett schema med alla tider, datum och arenor som gäller för alla fyra kvartsfinaler.
24 januari, 2023 | Jimmie Nyman

Jimmie G. Nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.