Svenskarna till sprintstafetten uttagna

På onsdag morgon hålls längdskidornas sprintstafett i OS. Nu har det svenska landslaget presenterat de uttagna åkarna.

Klockan 9:00 onsdag morgon drar sprintstafetterna igång. Först ut är damernas semifinaler, som har start 9:00 respektive 9:20.

9:44 respektive 10:07 är starttiderna för herrarnas semifinaler. Klockan 11:00 och sedan 11:30 startar sedan damernas respektive herrarnas final.

Upplägget på tävlingarna går till som så att två åkare från varje land turas om att åka en 1-1,5 km lång sträcka.

De svenska lagen uttagna

Sveriges förbundskapten Rikard Grip har nu gått ut med vilka åkare som kommer att representera Sverige under stafetten.

För damsidan blir det Charlotte Kalla och Stina Nilsson som ska försöka åka hem en guldmedalj åt Sverige. Av herrarna är det Calle Halfvarsson och Marcus Hellner som fått förtroendet att införskaffa en medalj.

Vägrar avslöja viktiga detaljen

Rikard Grip väljer dock att fortsätta att hålla en detalj hemlig. Han går inte ut med vilka åkare som tar vilka sträckor, varken på herr- eller på damsidan. Det mesta tyder dock på att Kalla åker först och att Stina Nilsson tar spurten. I så fall möter Nilsson antagligen norskan Maiken Caspersen Falla.

– Jag skulle inte vilja möta Stina i en spurtduell, säger Charlotte Kalla. Om det är hon och Maiken känns det lugnt.

– Jag har verkligen sett fram emot den här sprintstafetten och att få äran att köra tillsammans med Stina ska bli så kul, fortsätter Kalla. Hon är en grym skidåkerska så det är en efterlängtad dag. Jag vill försöka bädda för ett så bra utgångsläge för Stina som möjligt.

Skidskytt ansluter till stafetten

Norge har inte presenterat sitt lag än, men det allra mesta tyder på att det för damernas del blir Marit Björgen och Maiken Caspersen Falla som representerar Norges färger under stafetten.

Däremot har Finland meddelat sitt lag. Det blir dels Krista Pärmäkoski, som tagit Finlands två och enda medaljer under OS i Pyeongchang. Det blir även skidskytten Mari Laukkanen, som nobbar skidskyttets mixedstafett för att istället testa på sprintstafetten.