Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 13 feb, 2018

Stina Nilsson – Favorit till OS-guld i sprint

Ett utav Sveriges större medaljhopp i vinter-OS 2018 är Stina Nilsson. Hon kommer under dagen (13/2) att åka sprint. Förhoppningar som vi i Sverige, och som Stina Nilsson kanske själv har är en guldmedalj.

Huvudkonkurrenten för Stina Nilsson när det kommer till sprint i skidor är norskan Maiken Caspersen Falla. Båda skidåkarna har visat upp god form och fina resultat inför OS-sprint som ska avgöras.

Utöver dessa två favoriter, så är det andra vassa skidåkare som gör upp om medaljerna. Det är lite hastigt att säga att det endast är Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla är de enda som har chansen till guldet i skidsprinten.

Alla svenska damer till final!

Kvalet till spritfinalen är nu avslutad, och vi fick med oss samtliga svenska skidåkare till finalen för damer.

Stina Nilsson fick den allra bästa tiden, och bekräftade hennes OS-form.

Nu ser vi framemot att se sprintfinalen för damer som startar kl. 12:00.

Kolla redan nu hur du kan sända & streama skidor i OS live. Vi kommer se till att inte missa den final som kan ge Sverige sin tredje medalj i vinter-OS 2018.

Stor konkurrens om skidmedaljerna

Att det finns många som utmanar om pallplatser när det kommer till skidor i OS är sedan gammalt. Under OS-sprinten så kommer det finnas andra stora åkare. I sverige har vi förutom Stina Nisson även Hanna Falk, Anna Dyvik och Ida Ingemarsdotter.

Här på Sportal kan du hitta oddsen som gäller.

Det är inte bara damerna som kommer att tävla i sprint inom skidor under dagen. Även en rad svenska herrar kommer att delta i sprinten på herrsidan. Där kommer vi att hålla tummarna för Teodor Peterson, Oskar Svensson, Viktor Thorn och Calle Halfvarsson. Där den sistnämnd får räknas som vårt bästa medaljhopp.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1232 Artiklar