OS 2026 i Sverige?
NYHETER

Regeringen säger ja till vinter-OS i Sverige 2026. 

I oktober 2018 offentliggjordes det att Stockholm-Åre tillsammans med Calgary (Kanada) och Milano-Cortina (Italien) var de tre slutkandidaterna till att arrangera vinter-OS 2026.

Nu har listan kapats ned till två kandidater – Stockholm-Åre och Milano-Cortina. Den svenska regeringen har dessutom valt att ställa sig bakom Sveriges ansökan till mästerskapet, och de kommer att stötta Sverige i form av att bland annat ansvara för säkerheten.

– Vi är glada över att regeringen och politikerna precis som vi har kommit fram till att vinter-OS och Paralympics är en väldigt bra sak för Sverige 2026, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges olympiska kommitté.

Budgeten: 13 miljarder kronor

Enligt TV4:s uppgifter kommer budgeten för att arrangera OS ligga på 13 miljarder kronor. Det kanske låter som mycket pengar, men för att ta en jämförelse ligger Qatars budget på fotbolls-VM på 1,6 biljoner kronor.

Hur som helst är det en del pengar som måste fram. Men alla som oroar sig över att olympiska spelen ska finansieras med skattepengar kan koppla av.

Enligt Sveriges olympiska kommitté kommer inte skattebetalarna att belastas överhuvudtaget. Två tredjedelar av kostnaden kommer att bekostas av bidrag från IOK (Internationella olympiska kommittén) och en tredjedel kommer sponsorer att stå för.

– Det här kommer inte att drabba skattebetalarna, säger Peter Reinebo. Själva genomförandebudgeten bygger inte på offentliga pengar utan bygger på IOK:s pengar och pengar som vi kan generera genom partnerskap och biljettintäkter.

Det sista datumet för att ansöka om OS är den 12 april, men ingen mer än de två slutkandidaterna väntas göra något försök. Under maj och juni utvärderar IOK kandidaterna som samtidigt får besvara frågor och motivera varför de ska tilldelas värdskapet.

Den 24 juni presenteras värden för vinter-OS 2026.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se