OS 2022 - 20 Februari (20/2) Tider & Svenska höjdpunkter

Söndagen den 20 feb blir den sista dagen från OS 2022. Hitta schemat som gäller för hela dagen – samt vilka svenska deltagare vi har att se framemot.

Under OS 20 februari så har vi inget fullt program – vilket innebär mindre OS-tävlingar än vanligt. Sverige har medaljchans i damernas 30 km lopp. Det blir sista chansen för Ebba Andersson att vinna medalj i ett distanslopp. Frida Karlsson blir inte med i sista etappen.

⭐ Dagens speltips

Ebba Andersson åkte till OS 2022 med hopp om åtminstone en medalj. Det blir sista chansen för henne att ta individuell medalj. Vi hoppas – och tror att det löser sig för Andersson. Flera oddssidor ger bra utdelning på spelet.

 

Speltips Odds
Ebba Andersson vinner medalj (30 km, fristil) 2.25 hos Unibet
Omsättningskrav: 1x

? Svenska deltagare & höjdpunkter (20 feb)

Den sista dagen i OS, 20 februari har längdskidor som största svenska höjdpunkt. I övrigt så finns det flera andra sporter att kunna se följa under sista dagen i Vinter OS.

Hitta tider som vi tycker är viktiga att hålla koll på under OS 20 feb.


 

  • Längskidor, 30 km, fristil (damer) – kl. 04:00 NY TID (Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Emma Ribom och Jonna Sundling)
  • Ishockey, final (Ryssland – Finland) – kl. 05:10
  • Avslutningscermoni – kl. 13:00

Där kommer Ebba Andersson vara vårt starkaste kort. Tillsammans med Andersson – så ställer även Charlotte Kalla, Emma Ribom och Jonna Sundling. Det har inte stämt alls för Sveriges distansåkning. Förväntningarna på Ebba Andersson och Frida Karlsson var enorma – men besvikelse är stor när endast en chans finns kvar.

Frida Karlsson lämnar Vinter OS i Peking efter att läkare och landslagsledare stoppat Frida från att ställa upp. Det har varit hälsoskäl och säkerhet med i vågskålen när beslutet togs.

En annan höjdpunkt från OS den 20 februari blir final i ishockey. Tre Kronor var så nära på att ställas mot Finland i en klassisk derbyfinal. Det gick inte hela vägen. Ryssland slog ut Sverige på straffar. Matchen mellan Ryssland – Finland blir ändå en höjdpunkt från programmet.

Avslutningen av spelen kommer att ske kl. 13:00. Då blir det lite show – innan vi totalt stänger boken för Vinter OS 2022 i Peking.

Hela schemat – 20/2

För att se hela schemat för 20 februari så har vi bifogat det här nedan. Där ser du att OS inte bjuder på ett fullt program – vilket gör att det är bara en halv dag med sport från de olympiska spelen.

20 februari (20/2)

02:05 Curling, final (Damer)
02:30 Bob, fyrmanna (Herrar)
05:00 Konståkning, uppvisning
05:10 Ishockey, OS-final (Herrar)
07:30 Längdskidor, 30 km (Damer)
13:00 OS-avslutning (cermoni)

Nästa Vinter OS – Milano!

Nästa gång som vi får uppleva Vinter OS blir i Milano. Där kommer OS 2026 att avgöras. Då kommer Sverige ha siktet att slå det medaljrekord som Sverige tagit under Peking 2022.

I Milano så kommer det vara bättre förhållanden för svenska skidåkare och skidskyttar. Det kommer garanterat bli bättre tider för den svenska TV-publiken. Under Peking så har många av OS-grenarna avgjorts under väldigt tidigare mornar. Dessutom blir det aktuella med många svenska fans på plats för att uppleva vintersport – men även stadens casinon, nattklubbar och lyx.

Det känns som att Sverige har goda chanser att vinna fler medaljer i OS 2026 i Milano. Då har vi kanske Frida Karlsson i en bättre form, en frisk Linn Svahn, och framförallt – en pensionerad Therese Johaug.

 

Andra nyheter

Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Hitta tips inför Super Bowl finalen den 13/2. Vi ger speltips med bäst odds, råd om bonusar och hjälp för att streama Super Bowl 2023 live på nätet.
3 februari, 2023 | Jimmie Nyman
Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman

Jimmie G. Nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.