Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 11 feb, 2022

OS 2022 – 12 Februari (12/2) Tider & svenska höjdpunkter

Vi tittar in lördagens program från Vinter OS den 12 februari. Den 12/2 så finns stafett i längdskidor, skidskytte och curling att se framemot för svensk del. Se alla tider som gäller här nedanför.

Dagens schema för den 12 feb innebär flera stora hopp om medaljer för svensk del. Inte minst i stafetten inom längdskidor för damer. Stora och goda chanser på nya medaljer för Sveriges OS-trupp.

Dagens speltips

Vi tror helt klart på att de svenska damerna ska bärga hem en guldmedalj till Sverige under damstafetten. Du ser vilka OS odds som vi spelar på här nedanför.

Speltips för 12 feb Odds
Sverige vinner längdskidor, stafett 4×5 (damer) 1.60 hos Unibet

⭐ Svenska höjdpunkter & deltagande

Den som letar efter sport att titta på under OS – kommer glädjas under den 12 februari. Här kommer vi har svenskt deltagande i flera olika sporter. Du kan även se programmet för alla OS-grenar som kommer att tävlas i under Vinter OS den 12/2.

  • Sverige – Kanada, Curling (damer) – kl. 02:05 (Lag Hasselborg)
  • Kanada – Sverige, Curling (herrar) – kl. 07:05 (Lag Edin)
  • Längdskidor, stafett, 4×5 km (damer) – kl. 08:30 (Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jonna Sundling, & Maja Dahlqvist)
  • Skidskytte, 10 km sprint (herrar) – kl. 10:00 (Martin Ponsilouma, Sebastian Samuelsson, Peppe Femling & Jesper Nelin)
  • Sverige – Kina, Curling (damer) – kl. 14:05 (Lag Hasselborg)

Den stora svenska höjdpunkten under den 12 feb anser vi att damstafetten i längdskidor är. Det kommer med stor sannolikhet bli en skandinavisk uppgörelse mellan Norge och Sverige. På pappret så ska Sverige har en nivå bättre lag. Dock verkar det som om Norge kommer ha den inviduellt starkaste skidåkaren – Therese Johaug. Mycket spännande – och mycket prestige!

Stafettlaget som ställer upp för Sverige är Frida Karlsson och Ebba Andersson. Dessa distansspecialister bildar lag med sprintmedaljörerna Maja Dahlqvist och Jonna Sundling.

Det börjar även bli dags för lite medaljer inom skidskyttet. Herrarna har en god chans att reparera sina tidigare insatser. Martin Ponsilouma anser vi har en extra bra chans i ett sprintlopp. I denna distans blev han världsmästare förra året. Sebastian Samuelsson har även han goda chanser om han ökar takten i spåret – och skjuter bättre än tidigare under OS.

Under den 12/2 så bjuder programmet även på curlingsmatcher. Än är vi kvar i gruppspelet – men ändå finns det mycket att spela för. Både dam- och herrlaget i Sverige är bland favoriterna till medaljer.

Hela schemat den 12/2

För att hitta till allasporter och OS-grenar som görs upp den 12 feb – så har vi komplett program här. Där ser du alla tider som gäller under OS den 12/2. Du kan själv hitta de tider som är allra viktigast för dig.

Du kan läsa mer om hur du kan se OS på TV & stream via vår guide. Där finns alla tips på kanaler eller live streaming som du kan tänka dig.

12 februari (12/2) Grenar
02:05 Curling (Damer) Sverige – Kanada
03:00 Snowboardcross, mixed team
05:10 Ishockey, kvartsfinaler (Damer)
05:10 Ishockey, herrar
07:05 Curling (Herrar)
08:30 Längdskidor, 4 x 5 stafett (Damer)
09:00 Skridskor, jakt team (Damer)
09:40 Ishockey, kvartsfinaler (Damer)
09:40 Ishockey, herrar
10:00 Skidskytte, 10 km sprint (Herrar)
12:00 Backhoppning, kval (Herrar)
12:00 Konståkning, Ice dance
13:05 Curling (Damer) Sverige – Kina
13:20 Skeleton (Damer)
14:10 Ishockey, herrar

Våra tankar om OS idag

Vi tycker det är riktigt kul att turningen för curlinglagen har dragit igång. Det innebär att vi har svenskar i schemat nästan varje dag tills avslutingen. Detta förutsatt att Sverige tar sig till finalspelet. Det kommer vara flera rysare direkt i gruppspelet – men både herrlaget och damlaget bör ta sig vidare.

Under dagen (12/2) kommer många matcher inom ishockeyn att spelas från OS 2022. Dessa matcher brukar vara ganska populära bland oss i Sverige att titta på. Inte minst för att veta hur Tre Kronor står sig mot konkurrensen.

Se hela schemat för OS den 13 februari. Vilket innebär att du redan nu kan se hela morgondagens program.

Andra nyheter

Beijing, China.
os
Sverige och Stockholm har får en förfrågan om att arrangera Vinter OS 2030 från IOK. Nu kommer en förstudie att arbetas fram!
08 februari, 2023
os
Se alla tv tider som gäller i program för OS den 19 feb. Lördagen bjuder på längdskidor, curling m.m. Se schemat & svenskt deltagande.
18 februari, 2022
os
Söndagen den 20 feb i OS 2022 blir mästerskapens sista dag. Se schema med svenskt deltagande i t.ex. längdskidor för damer, masstart 30 km.
18 februari, 2022

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar