Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 5 feb, 2018

Leif Boork slutar som tränare efter OS

Oavsett hur det går för de svenska damkronorna i vinter-OS så kommer det bli Leif Boorks sista uppdrag. Han har meddelat att han kommer sluta som förbundskapten för damlandslaget, samt alla andra former av tränaruppdrag inom ishockeyn i framtiden.

I en presskonferens så meddelar Leif Boork att han kommer göra sitt absolut yttersta för att göra en så bra avslutning som möjligt.

Han är precis igång med förberedelserna inför OS 2018 i Sydkorea när han slänger iväg sitt beslut.

Boork & Sveriges dam Tre kronor

Under tiden som Leif Boork har klivit in som förbundskapten så har det varit turblens kring laget. Många har riktat hård kritik till tränaren, samtidigt som han blivit hyllad från andra håll.

Dagens stora OS 2018 nyheter handlar nu om den meriterade tränaren och hans avslut efter mästerskaptet.

Leif Boork har varit tränare för Sveriges damlandslag i ishockey sedan OS 2014 i Sotji. Då lyckades han inte med att ta laget till final, utan damkronorna hade ett mindre misslyckat OS-slutspel. Nu när hans ålder har passerat 68 år, så har han ganska naturligt valt att lägga tränaryrket bakom sig.

Se Tre Kronor – Norge live i OS

Just nu meddelar Leif Boork att han inte vill att det läggs stort fokus på hans tränarkarriär. Än är den inte över, och damkronorna har fortfarande ett OS som man vill ta sig långt i.

Frågan är om Leif Boork kommer att kunna hålla sig borta från hockeyn efteråt. Han har självklart ett tungt namn inom hockey-Sverige, och många klubbar skulle nog gärna ha honom nära till hands.

Han har nämligen inte stängt alla dörrar till avslutat hockeyarbete efter OS med damlandslaget.

sveriges damhockey i os

Damkronornas chanser i Olympiska spelen

När det kommer till damhockey på landslagsnivå så finns det alltid två giganter inom sporten. Detta är de två nordamerikanska länderna Kanada och USA.

Sverige har tillsammans med Finland varit de lag som oftast hamnat i en bronsmatch, eller åkt ur tidigt mot något av de större nationerna.

Däremot så kanske man har chans till en finalplats om mästerskapet skulle gå Sveriges väg.

Vi tror helt klart på att de svenska damerna kommer att hamna i ett slutspel där finalmatcher står på schemat.

Det gäller bara att man spelar sitt egna spel som vi vet håller en bra kvalité när allt stämmer.

Missa inte heller hur du kan sända alla Sveriges macther från OS. Kolla in hur du kan streama vinter OS live & på nätet. Förhoppningsvis hittar du mer information om hur du kan se ishockey från Sveriges damlandslag under OS.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar