Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 12 feb, 2018

Kritik mot Kanal 5 under OS-sändning

Ett bra tag innan OS 2018 i Pyeongchang så stod det klart att det var Kanal 5 som skulle hålla i sändningarna i Sverige. Många tog emot beslutet med glädje, samtidigt som andra uttryckte skepsism.

Nu, med ungefär en halv vecka in på vinter-OS så har Kanal 5 fått ännu mer kritik.

Främst ligger kritiken i de reklampasuser som Kanal 5 har inbakade i sina OS-sändningar. Problemet ligger inte bara i att reklamen stör, utan även att den är feltajmad.

Reklam under svenskt deltagande

Allra störst kritik fick Kanal 5 motta under finalen i Slopestyle. Där hade inte svenskarna någon möjlighet att se hela Niklas Matssons bästa körning. Utan istället fick man nöja sig med ungefär hälften av hans åk.

”Det är jäkligt trist att höra detta”

Det sa Niklas Mattsson själv efter han fått reda på att den svenska TV-publiken missade halva hans åk.

Ett åk som för övrigt slutade med en nioende plats för svensken. En placering som han är mycket nöjd med.

På twitter, eller på andra sociala medior så har svenska TV-tittare valt att uttrycka sitt missnöje till Kanal 5 och deras live sändningar.

Det är inte den enda punkten som svenskar har emot Kanal 5 och deras rapportering under OS 2018.

Det har även mottagits kritik kring experterna, och studion som hela tiden följer med oss i Kanal 5.

Dessutom har många svenskar stundtals ha svårt med att streama vinter-OS 2018 online. I vissa fall har inte sändningarna fungerat under kortare perioder.

Mycket arbete bakom sändningarna

Kanal 5 svarar på kritiken, och ska göra allt för att bättra sig. Det är en självklarhet att de gör sitt yttersta för att vi i Sverige ska kunna ta del av så mycket svenkskt deltagande som möjligt.

Ibland är det dock svårt att kombinera reklampauser med det tighta OS-schema som finns under mästerskapen.

Vi på Sportal.se tycker däremot att kritiken är lite väl hård. I stora drag tycker vi Kanal 5 gör ett bra arbete med att täcka upp sändningarna från andra sidan jordklotet.

Speciellt med tanke på att det är första gången som Kanal 5 håller i ett mästerskap i denna storlek.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar