Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 3 feb, 2022

Invigning av OS 2022 – Sveriges fanbärare, tid & se på TV

Den 4 februari så kommer invigningen av OS 2022 att starta upp de olympiska spelen i Peking (Beijing). Här hittar du info om de svenska fanbärare, tider och hur du kan se OS invigning via live stream & TV.

Detta kommer bli den 24:e gången som ett OS invigs. Denna gång kommer det bli lite annorlunda. På grund av pandemin så kommer inte hela den svenska OS-truppen att närvara.

Platsen för invigningen av OS 2022 är Pekings Nationalstadion (Beijing National Stadium). Även kallat ”fågelboet” – som stod klar lagom till öppningsceremonin för sommar OS 2008

Vad: Invigning för Vinter OS 2022
När: Den 4 februari, kl. 13:00 (svensk tid)
Vart: Pekings Nationalstadion (Fågelboet), Kina
Live stream & TV DiscoveryPlus & Kanal 5
Sveriges fanbärare: Oliwer Magnusson (freestyle) & Emma Nordin (ishockey)

Se OS invigning (Live stream & TV)

I Sverige så kommer invigningen av Vinter OS 2022 att sändas via stream hos DiscoveryPlus. Det kommer även vara möjligt att se OS invigningen på TV. Den kanal som visar invigningen är Kanal 5.

Det är denna sida med live streaming och denna TV kanal som du sedan kommer att kunna se massor sport från OS 2022. Det är nämligen Discovery som har alla rättigheter att sända OS 2022 via TV & live stream online. Du kan gå vidare till hemsidan för att få tillgång till all vintersport.

  • Invigningen kommer att visas hos DiscoveryPlus eller Kanal 5

Sveriges fanbärare

Pandemin har gjort så att Sverige inte kunde bestämma fanbärare av den svenska OS-truppen i god tid. Knappt ett dygn inför OS invigningen så fastställdes svenska fanbärare.

Fanbärare för Sverige blir Emma Nordin och Oliwer Magnusson.

Emma Nordin är en ishockeyspelare som gör sitt tredje OS med Sveriges landslag. Tillsammans med bl.a. Charlotte Kalla så är hon den mest rutinerade idrottare som åker med i den svenska OS truppen.

Oliwer Magnusson är istället en yngre talang som står i början av sin karriär. Han är född år 2000 och åker till sitt andra OS. Han var med som 16 åring i föregående OS i Pyeongchang. Där kom han på en 18:e plats i Slopestyle. Nu tar han revansch – och ute efter de ädlaste medaljer.

Om invigningen

Vi är nog många som minns den storslagna invigningen av Sommar OS 2008 i Peking. Med ett imponerade samspel mellan tusentals artister så skapades magi inne på Pekings Nationalstadion.

Vi förväntar oss nu en liknande invigning som överraskar hela världen.

Hela invigningen startas normalt vis med tal från arrangörer, tändning av OS elden och andra traditionella ritualer. Sedan kommer det att bjudas på dans, musik och andra konstformer. Det är denna underhållningsakt som arrangörer har möjlighet att lyfta upp fördelar med sitt land och sätta prägel på starten av olympiska spelen.

Efter detta så följer en längre presentation över alla deltagande nationer. Då kommer fanbärare att leda truppen ut på arenan för att visa upp sig. Detta år så kommer inte alla idrottare att kunna vara med pga pandemin.

Här nedan kan du se videoklipp från OS invigningen 2008 i Kina.

em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
16 april, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
15 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1238 Artiklar