Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 feb, 2018

Hanna Öberg nytt svenskt OS-guld i skidskytte

Hanna Öberg har tagit hem Sveriges tredje OS-guld i Sydkorea!

Vem hade kunnat tro att Sverige skulle vinna både silver & guld i skidskytte? Nu har det återigen hänt. Sverige och Hanna Öberg tar guld i OS 2018.

Detta blir nu andra medaljen som Sverige tar i skidskytte, och fjärde medaljen totalt.

Idag avgjordes damernas skidskytte, 15 km. Det blev ett succéåk från svenske Hanna Öberg, som säkrade Sveriges tredje OS-guld denna vinter.

Hon sköt fullt i första skjutningen, och åkningen såg ut att hänga med för Hanna Öberg. Ännu bättre blev det i andra och tredje skjutning. Även där satt hon alla skott, och var 100%-ig inför sista skjutningen. Väl där så kände nog många svenskar, inklusive Hanna Öberg att ett OS-guld i skidskytte var inom räckhåll.

Väl framme på sista skjutningen på damernas 15 km skidskytte, var det nog många som knappt vågade titta på OS live. Skulle Hanna skjuta fullt, så är ett guld mer eller mindre säkrat.

Hon visade inget tecken på nerver eller någon form av upphetsning. En iskall Hanna Öberg satte alla sina skott även i sista skjutningen. Ett resultat som garanterat gav Hanna Öberg kraft att göra en fin skidåkning fram tills målet. När svenskan kom in i mål så ledde hon hela skidskjutningen med hela 25 sekunder före Kozmina från Slovakien.

Det står nu klart att resultatet för Hanna Öberg räcker hela vägen till ett nytt OS-guld för Sverige. Detta är det första guldet som Hanna Öberg tar i OS någonsin. Ett firande lär hon hinna med innan mer skidskytte väntar för den nya svenska guldmedaljören.

Tidigare resultat i OS

Det var kanske inte speciellt väntat att det skulle vara Hanna Öberg som stod som vinnare över 15 km skidskytte för damer. Hon visade dock god form i hennes tidigare lopp i OS 2018.

Där slutade hon på en femte plats, och kände sig nöjd med det.

Ännu nöjdare måste hon nu vara med att kunna titulera sig som olympisk guldmedaljör.

Nu gör hon sällskap med de andra svenska skidåkarna som tagit guld i OS 2018.

Läs om: OS resultat – dag för dag

Svenska medaljer just nu:

  • Hanna Öberg – Guld (Skidskytte)
  • Charlotte Kalla – Guld (Längdskidor)
  • Stina Nilsson – Guld (Sprint)
  • Sebastian Samuelsson (Skidskytte)

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar