NYHETER

Biljetterna går trögt inför vinter OS 2018. Inte ens hälften av alla biljetter är sålda ännu. 

Det är ett tag kvar tills att vinter OS 2018 ska invigas. Det har sedan länge varit ett hypat event som det spås locka många människor till Sydkorea och Pyeongchang.

Frågan är om det verkar bli som arrangörerna har tänkt sig. Just nu har inte biljetterna till vinter OS 2018 inte sålts som förväntat, utan man hade förväntat sig ett högre tryck. Detta är dock inget som verkar oroa arrangörerna i Sydkorea, ännu.

Just nu är inte ens hälften av de släppta biljetterna sålda. Allra lägst tryck verkar det vara på de biljetter som finns för längdskidåkning och skidskytte som ingår i tävlingsprogrammet för vinter OS 2018.

stydkorea os

Biljettförsäljningen hittills

Ungefär 100 dagar återstår innan invigningen av vinter OS 2018 i Sydkorea. Den traditionsenliga OS-elden har redan börjat sin resa, och hela Sydkorea förbereder sig på vad som komma skall.

Däremot är inte biljettförsäljning inte lika het som man räknat med.

När man säljer biljetter till OS så delar man upp biljetterna i två olika grupper. En bunt biljetter till nationella publiken, och den andra bunten till den internationella publiken.

Just nu ser biljettförsäljningen ut på följande vis:

  • Nationella biljetter: Ca 30 % sålda just nu
  • Internationella biljetter: Ca 50 % sålda just nu

Att biljetterna inte riktgit har sålts i den takt som förväntades verkar inte oroa OS-chefen Lee Hee-Beom.

”Vi kommer att ha fyllda arenor. Koreaner tar sena beslut.”

Det svarade OS-chefen när TT undersökde hur Sydkorea ser på biljettappet.

Det verkar i nuläget som de flesta europeér kommer att följa vinter OS 2018 via stream & på TV.

kim jong un om vinter os 2018

Nordkorea kan påverka försäljningen

Det finns lite gissningar till varför OS-biljetterna är svårare att sälja än vanligt till Pyoengchang.

En teori är att en del fruktar den konflikt som Sydkorea har med Nordkorea. Spänningarna vid gränsen mellan dessa två länder har flera gånger varit världsnyheter. Läget verkar idag blivit lugnare, men ännu finns det en risk att ilska blossar upp.

Nordkorea är en stat som länge varit svår att beräkna. Hot har självklart utryckts av Kim Jong Un tidigare mot Sydkorea, men dessa har främst varit tomma.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se