Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 21 feb, 2018

Båda svenska stafettlagen till final i sprint

Idag har det hållts i tävlingar för både damer och herrar i sprint. Vi har nu kommit genom de semifinaler som rensar bort de sämre lagen, och kvar till finalen blir de bästa.

Sveriges lag tog sig vidare till sprintfinalen i stafett.

På herrsidan så körde Marcus Hellner och Calle Halfvardsson till sig en finalplats. Detta efter att slutat som tvåa in i mål efter de olympiska atleterna från Ryssland.

I damernas lag så ställde inga mindre än Charlotte Kalla och Stina Nilsson tillsammans. Trots att staven bröts i början för svenskorna, så orkade man ta sig via en direktplats till sprintstafettsfinalen i OS 2018.

Svenska favoriter – Medaljchans!

Många i Sverige räknar nog med att Sverige kommer att ta en ny medalj idag. Damerna är favorittippade, och visst ser det ut att bli en duell mellan Sverige och Norge om de finaste valörerna på medaljen.

Herrarna är mer av en joker i leken. Sitter allt på plats för Hellner och Halfvardsson så kan det räcka till medalj. Däremot är vi tvungna att meddela att konkurrensen för de svenska herrarna ser något svårare ut.

Missa inte att streama & se OS 2018 live för att se finalerna som nu kommer avgöra vilken medalj, eller om Sverige en får en ny medalj i samlingen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar