Anna Magnusson ser ut att missa OS – Förkyld

På onsdag (14/2) är det datgs för damernas skidskytte. Distans är 15 km. Det är nu oklart om Sverige kommer ha Anna Magnusson på startlinjen.

Skidskytterskan är anmäld sjuk. Det hela ska röra sig om en svårare förkylning. Anna Magnusson var därför inte med på den presskonferens som svenska skidlandslaget höll tidigare idag.

Enligt den svenska förbundskapten så kommer Anna Magnusson att vara uttagen så länge hon själv känner sig bra i kroppen, och att hon kan göra ett bra lopp.

Även stafetten är i fara

Det gäller för Anna Magnusson att så snabbt som möjligt kunna rehabilitera sig från sin förkylning. Utöver skidskytte på distansen 15 km, är Magnusson även aktuell för stafetten som kommer ske senare i OS-programmet.

Stafetten är i dagsläget inte speciellt hotad av att missa ha med Anna Magnusson i laget, då det endast rör sig om en lättare förkylning. Däremot tror vi säkert att det irriterar Anna Magnusson att inte kunna vara med i så många lopp som möjligt, och skaffa sig en större erfarenhet.

I övrigt ser den svenska OS-truppen väldigt stark ut.

I skrivande stund så ska sprint för både damer & herrar avgöras. Du kan själv se sprint i OS live med stream. Det är ett bra knep för att inte missa dramatiken som väntar flera svenska skidåkare.