Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 19 dec, 2023

Viaplay höjer priset för sport streaming

En av de största streamingtjänsterna i Sverige gick under december ut med en tråkig nyhet. Åtminstone för alla de som idag tar hjälp av Viaplay för att streama sport. De kommer nämligen att höja priserna för nästan alla sportsändningar.

Streamingspaketet kommer att höjas från 549 kr per månad – till 699 kr. Vilket beskrivs som en väldigt drastisk höjning av priset.

Anledningen är att Viaplay just nu genomgår en djup ekonomisk kraftgång. Aktien för Viasat (företaget som äger Viaplay) har länge varit på nedgång. Samtidigt som företaget investerat enorma pengar för rättigheter för Formel 1, Premier League m.m.

> Läs mer om alla sändningar hos Viaplay

Januari – en stor månad med Viaplay

Prisökningen gör att många nu funderar om det är värt att ha ett konto + abonnemang hos Viaplay. Under januari 2024 kommer det finnas massor av sport som är populär att titta på i Sverige. Viaplay har rättigheterna för att visa nästan alla de stora mästerskapen och ligorna.

Några exempel vad som finns under januari hos Viaplay handbolls EM och Tour De Ski. Utöver detta så kommer deras vanliga live streams att rulla på som vanligt. Till exempel Premier League, Formel 1 och NHL. Det kan därför bli ett svårt beslut för många kunder att lägga ner deras streamingstjänst under januari åtminstone.

Du kan läsa om vart & hur du streamar handbolls EM på nätet. Det finns nämligen andra alternativ för dig som vill kunna följa Sveriges matcher. Vi har även en guide för dig som vill streama Tour De Ski 2024. Det kommer vara högt tryck på dessa sändningar i Sverige under januari.

Viaplay har under föregående år storsatsat på att köpa rättigheter till de största ligorna och mästerskapen. Det vi får uppleva nu är en form av tillbakagång. Det verkar inte som att Viaplay har fått de intäkter som de räknade med när de förhandlade om rättigheterna.

Olaglig streaming kan ligga bakom prisökningen

Viaplay och många andra pekar på att olagliga vägar för sport streaming kan ligga bakom prisökningen. Det finns nämligen olagliga live streams eller IP-tv som konkurrerar mot Viaplay på ett osjyst vis. Allt för många letar efter gratis fotboll streams – i stället för att lägga pengar på ett Viaplay abonnemang.

Det kan leda till att de kunder som faktiskt betalar för sina sport streams nu kommer att få ett högre pris. Det kan verka lite orättvist – men det är tyvärr dessa åtgärder Viaplay anser sig vara tvungna till.

Mer nyheter

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024
em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
21 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
21 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1579 Artiklar