Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 jun, 2023

Måltipset – 10 juni (10/6), vecka 23: Tips, förslag & analys

Måltipset den 10 juni bjuder oss på en hel del spännande och intressanta matcher. Se vårt spelförslag med matchanalyser!

I Måltipset gäller det att pricka in dem 8 matcher av 30 som man tror kommer att innehålla flest mål. På helgens kupong väljer vi att spela ett M-system, där vi plockar ut 10 matcher. Priset på systemet landar på 112,50 kronor.

Nedan finner in analyser till de matcher vi har valt ut till Måltipset vecka 23. Kolla även in vårt spelförslag till Stryktipset 10 juni och Fullträff 10 juni.

måltipset vecka 23

  • Vårt system: M-System (M10)
  • Total insats: 112,50 kronor
  • Spelstopp: 10 juni, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

3. Dalkurd – Hammarby TFF

Dalkurd har en stark offensiv, och lagets matcher har sakta men säkert blivit mer och mer målglada i takt med att man kommit i bättre form. Hammarby TFF har varit ojämna under säsongen, där man inledningsvis nådde riktigt bra resultat men mot slutet har förlorat de flesta av sina matcher. Offensiv styrka har man dock, och här tror vi att man kan mäkta med ett eller flera mål. Även Dalkurd lär hitta nätet ett par gånger. Denna match förväntar vi oss bli målrik, och den är samtidigt högt upp på kupongen vilket är positivt. Den plockas med på vårt system!

4. Nordic United FC – Motala AIF

Nordic United och Motala brukar båda ha mycket mål i sina matcher, och det blir i snitt tre mål i båda lagens matcher. I Nordic Uniteds senaste match blev det tre mål, och likaså i Motalas senaste match. När två målglada lag ställs mot varandra brukar det per automatik innebära mycket mål, och så tror vi fallet är även här. Denna match kommer med på vår kupong.

8. Oddevold – Olympic

Spännande match från Division 1 Södra, mellan topplaget Oddevold och mittenlaget Olympic. Båda lagen ligger på i snitt omkring tre mål i sina matcher, och när det starkare laget Oddevold spelar hemma lär vi få se ett offensivt hemmalag. Då kan det också bjudas på en hel del mål, inte minst på ett Olympic som släpper till en del bakåt. Att bortalaget ska få in en kasse framåt också är även det högst möjligt.

9. Räppe – Kristianstad FC

Division 2 Södra Götaland. Räppe snittar hela fyra mål per match, och är alltså oftast inblandade i riktigt målrika matcher. Här möter man dock ett Kristianstad som ligger på snittet 1,8 mål per match, men det brukar vara hemmalagen som sätter riktningen för vad vi får för match, och här tror vi således på att det blir en del mål.

11. FOC Farsta – Mjölby AI FF

FOC Farsta är nästjumbo i Division 2 Södra Svealand, men det är inte offensiven det fallit på. Trots den svaga tabellplaceringen har man mäktat med att göra 15 mål på 10 matcher, men problemet har varit att man släppt in för mycket. Mjölby har också släppt in en hel del mål, och det är som upplagt för en målrik match här. Dessutom snittar båda lagen 3,1 mål per match i sina matcher,

12. Hafnarfjördur – Breidablik Kopavagur

Två av de mest målglada lagen på hela kupongen drabbar samman på Island denna lördag. I hemmalaget Hafnarfjordurs matcher blir det i snitt 3,9 mål, och i Breidabliks blir det i snitt 3,09 mål. De två senaste matcherna lagen emellan har dessutom slutat med fyra mål vardera, där Breidablik vunnit båda matcher med 3-1. Något liknande är att vänta här, där vi räknar med mycket mål.

13. KF Reykjavik – Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar har allt som oftast mycket mål i sina matcher, och den här säsongen har man snittat 3,3 mål framåt plus bakåt. Man har blandat och gett en hel del, med tre segrar, sju förluster och inte en enda oavgjord. Nu kommer man dock från en vinst senast, 3-0, och har vind i seglen. Kanske gör det att man vågar gå mer offensivt, samtidigt som frågetecken fortsatt måste sättas för lagets defensiv. Vi tror att man blir straffade av KF Reykjavik, och att det blir mål åt båda håll och en hel del mål totalt.

16. Atlanta United – DC United

I MLS är det allt som oftast målrika matcher, och särskilt när Atlanta United är i farten. På 17 matcher har laget målskillnaden 32-28, och man snittar alltså omkring 3,53 mål per match, gjorda plus insläppta. Två av Atlantas senaste matcher har slutat 3-3.

Atlanta möter här ett DC United som inte är fullt lika målglada, men som ändå haft 45 mål på sina 17 matcher, vilket ger ett snitt på 2,65 mål per match. Också mycket. De två senaste gångerna Atlanta tagit emot DC United har hemmalaget vunnit med 3-2. Vi förväntar oss mycket mål här, och är snabba med att ta med denna match på kupongen.

26. Djurgården – IFK Norrköping

Djurgårdens hemmaspel har imponerat stort denna säsong, och man har vunnit alla sina hemmamatcher. Offensiven har stundtals sett bra ut, men man saknar dock en pålitlig målskytt. Vi tror dock ändå att det kan bli en del mål här, inte minst med tanke på IFK Norrköpings offensiva kvalitet och att Norrköping inte alltid är att lita på bakåt. Här lär ”Peking” vara riktigt revanschsugna efter tre raka förluster också, i vilka man släppt in två mål i samtliga men även hittat nätet framåt i två av dem. Med en anfallare som Christoffer Nyman kan också allt hända.

27. Häcken – Mjällby

Häcken är hela Allsvenskans målgladaste lag. I lagets matcher har det blivit totalt 44 mål, vilket inget lag kommer ens i närheten av. Lagets offensiv är extremt stark, och man har dessutom seriens skyttekung i laget. Särskilt på hemmaplan brukar man bjuda på målrika matcher, och den här säsongen har lagets hemmamatcher slutat: 3-1, 1-3, 3-1, 4-1, 6-1, 4-1.

Mjällby är inget målglatt lag, utan brukar vara inblandade i målsnåla matcher. Dock är det Häcken som är såväl starkare och som spelar på hemmaplan här, och då lär de sätta riktningen på denna match. Det är oftast det bättre laget som bestämmer matchbilden. Mjällby och Häcken möttes dessutom i cupfinalen för några veckor sedan, och då vann Häcken med 4-1. Här tror vi på en ny målfest!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar