Mbappé och Neymar
NYHETER

Kylian Mbappé kommer med ett uttalande som sägs betyda att han känner att han inte får samma ansvar i laget som Neymar.

Säsongen 2016-17 slog Kylian Mbappé igenom stort, då han var en av frontfigurerna i det Monaco som tog sig ända till semifinal i Champions League. PSG var snabba med att köpa loss den unge anfallaren, som sedan har fortsatt sin utveckling till att bli en av världens absolut bästa spelare.

Idag är Mbappé och Neymar de två allra största stjärnorna i PSG, och de som ägarna förväntar sig ska leda klubben till sin första Champions League-titel. Båda spelarna kommer från en fantastisk säsongi Ligue 1, men där Neymar fått sitt år delvis förstört av en längre skada.

I Champions League åkte dock PSG ut, efter att ha tappat ledningen med 2-0 från match 1 mot Manchester United i åttondelsfinalen. Nu är Champions League framme vid sin sista match, och här kan ni läsa om hur ni gör för att streama finalen i Champions League live.

Mbappé bäst i Ligue 1 – men stannar han?

På Ligue 1:s prisceremoni tilldelades Kylian Mbappé priset som ligans bäste unga spelare och även som ligans bäste spelare. När han mottog priserna passade han på att komma med en kryptisk liten kommentar.

– Jag känner att det är dags för mig att ta mer ansvar. Jag hoppas att det blir här i PSG, det vore ett sant nöje, eller kanske någon annanstans med ett nytt projekt. Hur som helst vill jag säga tack.

Varför påpekade Mbappé att hans större ansvarstagande eventuellt skulle kunna ske ”någon annanstans med ett nytt projekt”? Varför kände han behovet att säga så, vad var syftet med hans kommentar?

I den mixade zonen efter prisutdelningen fick han besvara just dessa frågor.

– Jag sa vad jag behövde säga. När du är på ett viktigt evenemang kan du skicka budskap, och jag tror jag har skickat mitt. Om jag säger mer blir det för mycket. Då blir det till något annat och mer än det budskap jag ville skicka. Jag har sagt vad jag behövde säga.

Nog sagt från Mbappé själv, alltså.

Enligt franska medier känner Mbappé att han inte får samma ansvar som Neymar inom klubben, och att Neymar tillsammans med övriga brassar (Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos) är de som är lagets ledare.

Mbappés uttalande ska vara en signal till klubben om att han måste få klättra i hierarkin, annars kanske han söker sig någon annanstans.

Många medier har tidigare skrivit om hur Neymar lämnade Barcelona just för att få hamna i ett lag där han står i centrum utan att stå i skuggan bakom Messi, och frågan är om han kommer att tillåta att nu få Mbappé jämte eller till och med ovan sig?

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

-

Ingen välkomstbonus

5. Rizk

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se