Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 9 dec, 2015

Klassiskt toppmöte i Frankrike live stream

Efter PSG:s seger mot Nice förra helgen bibehåller serieledaren de löjligt stora avstånden i ligatoppen där det är femton poäng ned till tvåan Angers, som fortsätter övertyga genom att besegra Lyon den gånga helgen.

Lyon som återfinns på femte plats i den rätt jämna kampen bakom överlägsna PSG och har fyra poäng upp till andraplatsen. Men laget har fyra raka utan seger där det bara har blivit en poäng, 0–0 mot Nantes, och laget har nollats i tre av matcherna.

Att då åka och möta otroligt hemmastarka Paris Saint-Germain är olägligt, och PSG har satts upp som skyhög favorit i det här mötet. Det trefaldiga mästarlaget har fem raka hemmavinster och har ännu inte förlorat i ligaspelet den här säsongen.

Värt att notera dock att det är två lag som brukar avsluta matcherna starkt som möts – PSG har gjort tio mål under sista kvarten, medan Lyon har gjort nio. PSG vann supercupmötet med 2–0 i början på säsongen, men de två senaste ligamötena har slutat 1–1.

PSG vilade en del spelare i Champions league i veckan, och saknar Javier Pastore och Marco Verratti. Lyon kommer till spel utan viktige Mathieu Valbuena, Christophe Jallet pch Samuel Umtiti.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar