Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 mar, 2016

Tres amigos laddar för El Clásico

Aldrig tidigare har fotbollsvärlden skådat en sådan fantastisk anfallstrio som Barcelona nu besitter, med Luis Suárez, Neymar och Lionel Messi. På lördag är det dags för Los tres amigos att visa upp sig på den största scenen igen, när man möter Real Madrid i El Clásico.

Stor guide inför El Clasico

Barcelona fortsätter att krossa allt som kommer i deras väg, och man har tveklöst återtagit titeln som världens bästa klubblag. Den största förklaringen till Barcelonas dominans denna och förra säsongen stavas Suarez, Neymar och Messi.

Förra säsongen bar trion Barcelona, till en fantastisk trippel, med segrar i såväl La Liga, Spanska Cupen som Champions League. MSN stod gemensamt den säsongen för hiskeliga 122 mål. Alla tre nominerades givetvis till Ballon dor, där Lionel Messi vann utmärkelsen efter att ha stått för 48 mål under säsongen, och Neymar kom på tredje plats.

Tres amigos är denna säsong på väg att nå ett lika imponerande målfacit, och trion står tillsammans för ungefär två mål per match. Real Madrids backlinje står alltså på lördagen inför den svåraste av utmaningar, när de ska försöka stoppa MSN.

När lagen möttes tidigare under säsongen var inte trion intakt, på grund av Lionel Messis skada. I hans frånvaro tog hans anfallsvänner ännu större ansvar. När matchen blåstes av var Real Madrid ett krossat lag, och man tvingades bistert inkassera en 0-4-förlust. Såklart stod Suárez för två mål och Neymar för ett. Gör inte Real Madrid en perfekt defensiv insats på lördag, så är Los tres amigos redo att skada dem igen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar