Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 okt, 2018

Suárez: ”Mitt bästa minne från El Clásico är…”

Inför helgens El Clásico talar Luis Suárez i en intervju ut om sina tankar inför matchen. Suárez berättar bland annat om sina bästa clásico-minnen, både som spelare och som åskådare.

Luis Suárez skrev på för Barcelona sommaren 2014, efter att ha dominerat Premier League i många år. Han blev snabbt en favorit hos Barcelonafansen, och bildade under några år en fruktad trio tillsammans med Lionel Messi och Neymar.

På söndag är det dags för Barcelona att ta emot Real Madrid på Camp Nou, och Suárez kommer naturligtvis att spela från start. Suárez har gjort totalt fem clásico-mål, där det första kom under våren 2015. Det är också den matchen Suárez allra helst minns tillbaka på när han talar om tidigare matcher mot Real Madrid.

– Mitt mest minnesvärda El Clásico personligen är 2–1-vinsten här på Camp Nou under min första säsong i Barcelona. Den segern praktiskt taget vann ligatiteln åt oss, för det var inte många matcher kvar och vinsten gav oss en stor ledning i tabellen. Den matchen var väldigt betydelsefull och jag gjorde också mitt första clásico-mål i den matchen.

– Sen minns jag såklart vår 4–0-seger på Santiago Bernabéu med glädje. Det var speciellt, det är alltid trevligt att vinna på din rivals arena och att göra det på det sättet, särskilt när du får göra två mål.

Ni som vill streama El Clásico kan läsa här om hur ni gör det. Suárez berättar om det speciella med att spela dessa matcher.

– Ett clásico är ett clásico. Senast vi mötte dem var vi redan mästare, och vi spelade ändå med en stor intensitet. Det är alltid så, man vill så mycket. I ett clásico lever man fullt ut.

– De här matcherna påminner mig om utslagsmatcherna med Uruguay. Att spela El Clásico ger speciella vibbar, publiken har mer adrenalin och spelarna gör allt för att vinna. Men allt som händer på planen stannar på planen, och att spela de här matcherna är väldigt fina ögonblick.

Söndagens match är det första för nye Real Madrid-tränaren Julen Lopetegui, och även den första på länge utan Cristiano Ronaldo.

– De har en ny tränare och det är alltid en extra motivation för spelarna att visa tränaren vem som ska spela. Du måste vara väldigt försiktigt för de har spelare med massor av kvalitet som kan göra skillnaden, men som varje motståndare har de också svagheter och du måste ta fördel av dem.

– Vi alla vet vilken stor spelare Cristiano är, men ett lag är mer än en spelare, de har andra duktiga spelare. Vi måste dock fokusera på att spela vårt spel utan att tänka på vilka spelare motståndarna har eller inte har.

Utöver att Ronaldo lämnat Real Madrid missar även Lionel Messi matchen, då han är skadad med en fraktur i armen.

”Ronaldinhos mål mot Real Madrid 2005”

Slutligen berättar Suárez om vilket clásico han minns allra starkast, från tiden innan han spelade i Barcelona.

– Det clásico som jag minns bäst är det 2010, då Barcelona vann med 5–0. Jag såg det som en supporter, som en åskådare. Också målet från Ronaldinho mot Madrid år 2005. Det är vackra minnen. När jag tittade på matcherna njöt jag massor, men nu spelar jag istället. Det är annorlunda situationer.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2499 Artiklar