Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 22 maj, 2011

Det är tack vare mina lagkamrater

Cristiano Ronaldo har gjort någonting riktigt stort i Spanien. Den sista ligamatchen blev ett ordentligt målkalas. Ronaldo prickade in sitt 39e och 40e mål för säsongen när Almería krossades med 8-1 hemma på Santiago Bernabéu. 

Ronaldo behövde bara ett mål till för att kunna stoltsera med ett eget rekord. Inför den sista omgången hade han tangerat Telmo Zarras och Hugo Sanchez rekord från 1959/60 och 1989/90. 

– Jag har gjort så många mål tack vare mina lagkamrater, jag är väldigt tacksam mot dem, sa Ronaldo efter att ha bärgat sin första Pichichi som La Ligas bästa målskytt. 

– Jag är generös mot mina lagkamrater på samma sätt som de är generösa mot mig. Utan deras hjälp hade jag inte haft möjligheten att göra 40 mål i ligan.

Emmanuel Adebayor gjorde hat trick igår, Karim Benzema gjorde två mål och ynglingen Joselu avslutade målkalaset mot Almería. Det blev 102 mål för Real Madrid i ligan den här säsongen – sju fler än Barcelona

– Vi är väldigt glada över att avsluta säsongen på det här sättet. Att göra 102 mål är väldigt svårt och jag vill gratulera mina lagkamrater för att ha uppnått det. Tränaren ville att vi skulle avsluta säsongen med många mål för att få ambitionen inför nästa säsong och det gjorde vi. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar