Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 23 maj, 2021

Alexander Isak har slagit det svenska målrekordet i La Liga

Alexander Isak har slagit det svenska målrekordet i La Liga

Alexander Isak slog två flugor i en smäll!

Inför den sista omgången av La Liga hade Real Sociedad på sig pressen att vinna bortamötet mot luriga Osasuna, för att säkra sin Europa League plats till nästa säsong. Länge såg matchen ut att sluta mållöst och Real Sociedad var på väg att missa Europa League, där och då.

Men då satte Alexander Isak in den högsta växeln.

Alexander Isak tog en max löpning och fick ett inlägg till sig som han förvaltade genom att göra matchens enda mål. Inte bara säkrade han Europa League spelet. Han slog även den tidigare svenska rekordet på antal mål för en svensk per La Liga säsong, som Zlatan Ibrahimovic länge har haft.

Zlatan Ibrahimovics tidigare rekord från säsongen 2009-2010 var 16 mål för FC Barcelona. Alexander Isak har denna säsong gjort det snäppet bättre, med ett mål fler.

Totalt blev det 17 mål för 21-åringen. I och med målet har han övertagit Zlatans tidigare rekord.

Efter matchen intervjuades Alexander Isak av Real Sociedads Youtube kanal där han sade:

Jag är anfallare och mitt jobb är att göra mål. Den här säsongen blev det 17 mål och det är jag mycket nöjd med.”

Det ska Alexander Isak också vara.

Avslutningsvis lämnade han en hälsning till fansen:

Vi är mycket nöjda och stolta över att sluta femma i tabellen, vi saknar er mycket och vi hoppas på att få se er snart.”

Alexander Isak har varit kopplad till FC Barcelona, som har varit intresserade av svenskens signatur. Dagarna innan säsongens sista match gick han ut med ett meddelande till fansen att han kommer tillbaka till Real Sociedad efter sommaren.

Mer om detta finns i en egen artikel: Alexander Isak manar Real Sociedad fansen till lugn

På Sportal säger vi grattis till Alexander Isak och hoppas på att formen håller i sig till sommarens EM.

För att se samtliga EM odds har vi skapat en guide här: EM 2021 odds

 

 

Andra nyheter

em
Titta in & se hur du kan sända Sverige - Azerbajdzjan via live stream eller på TV. Vi visar gratis hur du streamar online & kanal som sänder live.
27 mars, 2023
stryktipset
Stryktipset lördag den 25 mars bjuder på EM-kval, League One och League Two. Ta del av matchanalyser och spelförslag här!
24 mars, 2023
em
Se hur du kan titta på Sverige - Belgien stream från EM-kval online. Vi visar dig även vilken kanal som sänder Sverige - Belgien på TV!
23 mars, 2023

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är ett nytillskott på sajten, dock en veteran inom sportsbetting världen. Med decennium långa uppdrag på ett flertal bettingbolag.Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Den stora passionen när det kommer till spel är HÖGA odds.

1451 Articles