Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 7 sep, 2017

Frölunda favoriter till SM-guldet enligt tränarna själva

Innan varje säsong brukar tränarna få svara på frågan i vilket lag de tror vinner SM-guld. Fem av 14 tränare svarade Frölunda på frågan och närmast kom Växjö på tre röster. Så inför SHL-säsongen 17/18 är det Frölunda som går in med störst förväntningar.

Den största konkurrenter Växjö har precis som Frölunda fått ihop en stark trupp. Men det handlar inte bara om de två lagen. En del håller lag som Malmö, HV71, Linköping, Skellefteå och Brynäs högt upp. Såhär innan säsongen dragit igång är det alltid svårt att tippa en vinnare.

Ryan Lasch åter i Frölunda

Roger Rönnberg hyllar Ryan Lasch

Roger Rönnberg är stor del av Frölundas framgång de senaste åren. Sedan han kom till klubben har det sportsliga fått sig ett ordentligt lyft. Unga talanger har fått chansen i större utsträckning vilket visat sig vara ett vinnande koncept.

Ryan Lasch är tillbaka i Frölunda efter en sejour i Schweiz. En spelare som Roger Rönnberg hade väldigt högt upp på önskelistan när säsongen nått sitt slut. Han berömmer Lasch för sin utveckling som spelare och lagmoral. Enligt Rönnberg är han en mer komplett spelare än tidigare.

En av Sveriges största talanger Rasmus Dahlin är en annan i Frölunda som står i fokus. Dahlin hade en händelserik fjolårssäsong som bjöd på många nya utmaningar. Han representerade Frölundas båda juniorlag och A-lag. Det blev även spel i U17, U18, JVM och A-landslaget.

Experter tippar Rasmus Dahlin att gå först av alla i draften. Det skulle bli andra gången i historien som en svensk väljs första av alla spelare i en NHL-draft. Roger Rönnberg berättar att han tänkt använda Rasmus Dahlin i en offensiv roll och få mycket tid i powerplay.

Den forne storbacken och numera Cmore-profilen Sanny Lindström håller med tränarna. Han ser Frölunda som stora favoriter till SM-guldet. Han säger att deras spets är väldigt bred och att Frölunda ser väldigt spännande ut.

De två favorittippade lagen spelar en träningsmatch idag med start 19.00 som går att följa. Streama Växjö – Frölunda direkt från Vida Arena i Växjö.

Rasmus Dahlin målskytt i SHL

Se Frölunda gå mot SM-guld

Grundserien av SHL går av stapeln den 16 september och det finns goda möjligheter att följa ligan genom stream. Är du intresserad av att streama SHL hockey i Sverige går det alldeles utmärkt. Man får en bra stream som håller hög kvalitet.

Frölunda tillhör ett av de roligare lagen att streama. De spelar alltid en fartfylld hockey och truppen består av många individuellt skickliga spelare. Så starta din live stream redan idag och följ träningsmatcherna i väntan på att SHL drar igång.

Vi sportal har gjort en stor ranking över de bästa SHL-klubbarna inför säsongen. Där håller vi med de tre tränarna som håller Växjö som favoriter. Vi tror att Frölunda kommer få det tuffare i grundserien än vad många tror, främst på grund av bristen på defensiva spelare.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar