Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 sep, 2017

De tippas som favoriter i SDHL 2017/18

Det börjar bli dags för hockeysäsongen att starta med både SHL och SDHL. Detta är de två bästa ligorna i Sverige för damer och herrar.

Vi kommer här att kolla läget inför SDHL, alltså damerna hockeyliga i Sverige. Där tippas just nu ett lag att stå som vinnare av tabellen när säsongen är slut. Kolla in vilket lag som tippas att vinna SDHL 2017/18.

Vi har tidigare gett dig en överblick med vilka lag som vi tror klarar sig bra i SHL. Du kan läsa mer om vilka lag som vi har som favoriter att vinna & odds i SHL 2017 & 2018.

linköping hc damer

Tränarnas val – Linköping HC

Inför varje säsong av hockeyligorna i Sverige så brukar tränare för varje lag gå ut med att tippa en vinnare. Det var inga undantag för detta året, utan vi kan nu se hur tränarna för lagen i SHDL tippat ligan.

Valet som tränarna kunde enas till slut om kommer ligga på att Linköpings HC kommer vinna guld i SDHL. De är nu favorttippade i Sverige.

Linköpings HC vann röstningen av tränarna med totalt fem röster. Näst flest röster fick Luleå som vann SM-guldet 2016. De fick i denna omröstningen totalt 4 röster.

I Djurgårdens IF hade man bra självförtroende, och var det enda laget som röstade på sig själva. Att favorittippa sig själva som favoriter till att vinna SM-guld känns lite oroväckande.

Enligt Linköpings tränare, Medeleine Östling så trivs Linköpings HC med att vara favoriter till guldet.

Mycket kan det självklart spekuleras i, men betydelse har det först när lagen börjar spela ishockey. Då kommer spekulationer istället övergå till verklighet.

SDHL kommer att starta sina matcher den 7:e september. Då kommer lagen Luleå HC och Djurgårdens IF att starta premiären för SDHL.

ishockey bild

Börja se på hockey streams

Du vet väl att du kan följa svensk ishockey med hjälp av streams? Alla de matcher som spelas i de högre nivåerna av hockey i Sverige kommer att filmas.

Det innebär att du som är intresserad av hockey kan börja streama matcher direkt i din dator. Både från SHL, SDHL eller HockeyAllsvenskan. Det enda du behöver göra är att läsa mer om våra ishockey streams. Där kommer du hitta all den information som är nödvändig innan du börjar se live på hockey.

Vi på Sportal kommer garanterat följa den dramatik som det garanteras kommer att bjudas på under 2017 och 2018. Se till att du är med från början, och hitta knepet som du vill live streama ishockey på.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar