Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 12 dec, 2017

Kvartsfinaler i handbolls-VM för damer: Lag som kvalificerat sig

Det är nu hög tid för att lämna åttondelsfinalerna bakom sig, och blicka framåt mot kvartsfinalerna i handbolls-VM.

Det återstår nu endast 8 lag kvar, och ett av dessa lagen kommer sluta som världsmästare i damernas handbolls-VM. Sverige är ett av damlandslagen som fortfarande är kvar i tuneringen. Deras nästa match kommer att gå mot Danmark.

För att se vilka landslag som är kvar, samt vilka matcher vi har att se framemot den 12 december, så kommer vi här rada upp alla kvartsfinalister, samt deras stundande matcher.

Alla kvartsfinalmatcher

Här hittar du ett litet schema med de matcher som väntar i handbolls-VM. 3 av 8 landslag kommer från skandinavien, och 8 av 8 lag kommer från Europa.

Sverige – Danmark

Uppdatering: Sverige vann sin kvartsfinalsmatch mot Danmark. Nu väntar Frankrike i semifinal. Läs här hur du kan se Sverige – Frankrike stream!

Sverige tog sig till kvartsfinal genom att slå ut Slovenien i åttondelsfinal. Det blev en ganska övertygande seger med hela 33-21. Sverige har under de senaste två matcherna visat upp god form. Först att slå VM-guldsfavoriten Norge, och sedan slå Slovenien med betryggande siffror.

Även Danmark har visat prov på bra spel. Senaste matchen så slog man ut tyskorna som ses som en av kandidaterna till guldet.

Frankrike – Montenegro

  • Datum: Tisdag, 12 december
  • Tid: 20:30
  • Plats: Arena Leipzig, Tyskland
  • Live stream: bet365

Frankrike är klara favoriter att vinna matchen mot Montenegro. Frankrike ligger en bra nivå över sina motståndare, och kommer troligtvis ta sig enkelt mot semifinal.

Extra intressant är denna match för svensk del. Skulle Sverige ta sig vidare mot Danmark så kommer det bli antingen Frankrike eller Montenegro som väntar i semifinalen av damernas handbolls-VM.

Åttondelsfinaler Kvartsfinaler Semifinaler Final
B1 Sverige 33
A4 Slovenien 21 B1 Sverige
D3 Tyskland 17 C2 Danmark
C2 Danmark 21
B3 Ungern 26
A2 Frankrike 29 A2 Frankrike
D1 Serbien 29 C4 Montenegro
C4 Montenegro 31
A1 Rumänien 27
B4 Tjeckien 28 B4 Tjeckien
C3 Japan D2 Nederländerna
D2 Nederländerna
A3 Spanien
B2 Norge B2 Norge Bronsmatch
C1 Ryssland (e.fl.) 36 C1 Ryssland

Tjeckien – Nederländerna

  • Datum: Tisdag, 13 december
  • Tid: 17:30
  • Plats: GETEC Arena, Tyskland
  • Live stream: bet365

Även här kommer det bjudas på en match där det finns en David och en Goliat. Noderländerna är här klara favoriter, och enligt spelbolagen så kommer detta bli den enklaste kvartsfinalen för ett damlandslag. Holland har nämligen endast 1.18 i odds på att vinna matchen.

Holland är även ett lag som tippats till att bli ett av två finallag under handbolls-VM för damer. Tjeckien är nog nöjda om de klarar sig från matchen med hedern i behåll.

Norge – Ryssland

Den sista kvartsfinalen som kommer att spelas under handbolls-VM för damer 2018 är Norge mot Ryssland. Detta är nog den match som vi skulle anse vara mest intressann utöver Sverige – Danmark.

Dessa två lag hade lika gärna kunnat göra upp i en final, men redan nu möts lagen mot varandra. Vi på Sportal hoppas att Norge kan slå ut ryskorna, för att sedan komma till en dröm-final mot Sverige.

Kollar vi till oddsen som finns inför matchen så ser vi att Norge är det lag som förväntas vinna. Däremot har Ryssland ett betydligt lägre odds än vad Sverige hade när man spelade mot Norge.

Observa att du kan streama matcher från handbolls-VM 2018 för damer hos bet365!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar