Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?

Hur bra koll har du på La Liga? Detta quiz går ut på att namnge de 30 högst värderade spelarna i Spaniens största fotbollsliga. Du har åtta minuter på dig.

Äntligen är den europeiska fotbollen tillbaka, efter att coronapandemin slagit ut land efter land. La Liga är en av ligorna vi saknat som mest, och vi är glada över att kunna se Barcelonas argentinske stjärna, Real Madrids jakt på en efterlängtad ligatitel och Real Sociedads stjärnskott Alexander Isak.

I samband med att ligan återupptas delar vi här med oss av ett roligt La Liga-quiz. Frågespelet går ut på att du, under begränsad tid, ska nämna så många namn du kommer på av ligans 30 högst värderade spelare. Du får inga minuspoäng om du skriver fel, så det är bara att mata på med så många namn du bara kan tänka på.

Du har åtta minuter på dig, därefter är spelet slut.


Om du är missnöjd med ditt resultat är du mer än välkommen att pröva lyckan i något av våra andra quiz. Vi har totalt ett tiotal quiz, med kategorier från Allsvenskan till landslag till allmän nutidsorientering om fotboll.

Vi arbetar hela tiden, eller åtminstone då och då, med att uppdatera vår quizsektion. Så fort vi får tid över snickrar vi ihop ett quiz med frågor vi tycker är roliga och intressanta.

Tidigare stjärnor i La Liga

Många fotbollsstjärnor har satt sina fötter i La Liga genom åren. En spelare som satte ett stort avtryck var till exempel Ronaldinho, som charmade hela världen med sin teknik och sitt leende under åren i FC Barcelona i mitten av 00-talet.

Ungefär samtidigt som Ronaldinho spelade i Barcelona var Real Madrid igång som värst med sina Galácticos. De byggde ett väldigt offensivt balanserat lag bestående av idel världsstjärnor, och vi fann bland annat Roberto Carlos, David Beckham, Ronaldo (brasilianske), Zinedine Zidane, Michael Owen, Robinho och Raúl i laget. Att Claude Makélélé skeppades bort till Chelsea kostade dock, och upplagan blev inte så framgångsrik som president Florentino Pérez önskat.

Tittar vi ännu längre tillbaka i tiden är namn som Diego Maradona och Alfredo Di Stéfano självklara att nämna.

Fotbollsquiz

Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Vi firar avancemanget genom att testa ert minne. Hur många spelare kommer ni ihåg från Sveriges senaste EM-trupp, år 2016?& …
News icon18 november, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Våren 2016 offentliggjordes det att Janne Andersson skulle bli Sveriges näste förbundskapten efter Erik Hamrén, i ett skifte som var fastställt att ske efter EM 2016 …
News icon13 november, 2020
Author iconEmil Sandberg
Champions League-quiz: Kan du få 10 rätt av 10?
Champions League-quiz: Kan du få 10 rätt av 10?
Det är Champions League-vecka, och det avrundar vi med ett quiz om turneringen. Testa era kunskaper!Vi har gjort ett quiz med 10 allmänna frågor om Champions Leagu …
News icon24 oktober, 2020
Author iconEmil Sandberg