Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 jun, 2020

Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?

Högst värderade spelare i La Liga

Hur bra koll har du på La Liga? Detta quiz går ut på att namnge de 30 högst värderade spelarna i Spaniens största fotbollsliga. Du har åtta minuter på dig.

Äntligen är den europeiska fotbollen tillbaka, efter att coronapandemin slagit ut land efter land. La Liga är en av ligorna vi saknat som mest, och vi är glada över att kunna se Barcelonas argentinske stjärna, Real Madrids jakt på en efterlängtad ligatitel och Real Sociedads stjärnskott Alexander Isak.

I samband med att ligan återupptas delar vi här med oss av ett roligt La Liga-quiz. Frågespelet går ut på att du, under begränsad tid, ska nämna så många namn du kommer på av ligans 30 högst värderade spelare. Du får inga minuspoäng om du skriver fel, så det är bara att mata på med så många namn du bara kan tänka på.

Du har åtta minuter på dig, därefter är spelet slut.


Om du är missnöjd med ditt resultat är du mer än välkommen att pröva lyckan i något av våra andra quiz. Vi har totalt ett tiotal quiz, med kategorier från Allsvenskan till landslag till allmän nutidsorientering om fotboll.

Vi arbetar hela tiden, eller åtminstone då och då, med att uppdatera vår quizsektion. Så fort vi får tid över snickrar vi ihop ett quiz med frågor vi tycker är roliga och intressanta.

Tidigare stjärnor i La Liga

Många fotbollsstjärnor har satt sina fötter i La Liga genom åren. En spelare som satte ett stort avtryck var till exempel Ronaldinho, som charmade hela världen med sin teknik och sitt leende under åren i FC Barcelona i mitten av 00-talet.

Ungefär samtidigt som Ronaldinho spelade i Barcelona var Real Madrid igång som värst med sina Galácticos. De byggde ett väldigt offensivt balanserat lag bestående av idel världsstjärnor, och vi fann bland annat Roberto Carlos, David Beckham, Ronaldo (brasilianske), Zinedine Zidane, Michael Owen, Robinho och Raúl i laget. Att Claude Makélélé skeppades bort till Chelsea kostade dock, och upplagan blev inte så framgångsrik som president Florentino Pérez önskat.

Tittar vi ännu längre tillbaka i tiden är namn som Diego Maradona och Alfredo Di Stéfano självklara att nämna.

Fotbollsquiz

fotbollsquiz
Lista ut vilken fotbollsspelare jag är. Läs våra ledtrådar i vår fotbollsspelare quiz - och gissa rätt spelare på 0-5 poäng.
29 maj, 2024
serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
19 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
19 december, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar