Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?

Hur bra koll har du på La Liga? Detta quiz går ut på att namnge de 30 högst värderade spelarna i Spaniens största fotbollsliga. Du har åtta minuter på dig.

Äntligen är den europeiska fotbollen tillbaka, efter att coronapandemin slagit ut land efter land. La Liga är en av ligorna vi saknat som mest, och vi är glada över att kunna se Barcelonas argentinske stjärna, Real Madrids jakt på en efterlängtad ligatitel och Real Sociedads stjärnskott Alexander Isak.

I samband med att ligan återupptas delar vi här med oss av ett roligt La Liga-quiz. Frågespelet går ut på att du, under begränsad tid, ska nämna så många namn du kommer på av ligans 30 högst värderade spelare. Du får inga minuspoäng om du skriver fel, så det är bara att mata på med så många namn du bara kan tänka på.

Du har åtta minuter på dig, därefter är spelet slut.


Om du är missnöjd med ditt resultat är du mer än välkommen att pröva lyckan i något av våra andra quiz. Vi har totalt ett tiotal quiz, med kategorier från Allsvenskan till landslag till allmän nutidsorientering om fotboll.

Vi arbetar hela tiden, eller åtminstone då och då, med att uppdatera vår quizsektion. Så fort vi får tid över snickrar vi ihop ett quiz med frågor vi tycker är roliga och intressanta.

Tidigare stjärnor i La Liga

Många fotbollsstjärnor har satt sina fötter i La Liga genom åren. En spelare som satte ett stort avtryck var till exempel Ronaldinho, som charmade hela världen med sin teknik och sitt leende under åren i FC Barcelona i mitten av 00-talet.

Ungefär samtidigt som Ronaldinho spelade i Barcelona var Real Madrid igång som värst med sina Galácticos. De byggde ett väldigt offensivt balanserat lag bestående av idel världsstjärnor, och vi fann bland annat Roberto Carlos, David Beckham, Ronaldo (brasilianske), Zinedine Zidane, Michael Owen, Robinho och Raúl i laget. Att Claude Makélélé skeppades bort till Chelsea kostade dock, och upplagan blev inte så framgångsrik som president Florentino Pérez önskat.

Tittar vi ännu längre tillbaka i tiden är namn som Diego Maradona och Alfredo Di Stéfano självklara att nämna.

Fotbollsquiz

Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll
Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll
Hur bra koll har du på Sveriges herrlandslag i fotboll? Testa dina kunskaper inför VM-kvalet i vårt quiz om svenska landslaget! …
10 november, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Hur bra koll har du på fotbolls-EM? Quiz med frågor om såväl 2021 års upplaga som historia, om både Sverige och om andra EM-nationer! …
4 juni, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Hur bra koll har du på Zlatans tid i landslaget? Testa dig själv i vårt quiz! …
18 mars, 2021 | Emil Sandberg