Champions League-quiz: Kan du få 10 rätt av 10?

Det är Champions League-vecka, och det avrundar vi med ett quiz om turneringen. Testa era kunskaper!

Vi har gjort ett quiz med 10 allmänna frågor om Champions League. Kan du få 10 rätt av 10?

1. Vilket lag har flest Champions League-titlar?

A. AC Milan

B. FC Barcelona

C. Liverpool

D. Real Madrid

2. Ett av Zinedine Zidanes mest klassiska mål är det han gjorde i Champions League-finalen 2002, då han avgjorde matchen för sitt Real Madrid. Vilket lag gjorde han målet mot?

A. Bayern München

B. Bayer Leverkusen

C. FC Porto

D. Manchester United

3. Zlatan Ibrahimovic blev mot Dinamo Zagreb hösten 2012 den förste spelaren att göra 4 assist i en och samma Champions League-match. En spelare har upprepat bedriften sedan dess – vem?

A. Andrés Iniesta

B. Cristiano Ronaldo

C. Lionel Messi

D. Neymar

4. Det norska underbarnet Erling Braut Håland stod i sin debut i Champions League hösten 2019 för ett hattrick. Det har bara hänt en gång tidigare att en tonåring gjort hattrick i sin Champions League-debut. Vem gjorde det innan Håland?

A. Adriano

B. Patrick Kluivert

C. Thierry Henry

D. Wayne Rooney

5. Vilken bedrift är Clarence Seedorf känd för att vara ensam om att ha åstadkommit?

A. Han har vunnit Champions League med tre olika klubbar.

B. Han har gjort mål i tre olika Champions League-finaler.

C. Han är den spelare som gjort flest matcher i Champions League

D. Han har vunnit Champions League både som spelare och som tränare

6. Champions League-finalen 2005 är en av de allra mest dramatiska finalerna i mästerskapets historia. Liverpool vände 0-3-underläge i halvtid till 3-3 i full tid, och besegrade sedan Milan på straffar. Vart spelades finalen?

A. Aten, Grekland

B. Istanbul, Turkiet

C. Paris, Frankrike

D. Rom, Italien

7. Zlatan Ibrahimovic är en av de mest framstående spelarna i historien som aldrig vunnit Champions League. Men det finns fler stora spelare som står på 0 Champions League-titlar. Vem av följande har INTE vunnit Champions League?

A. Frank Lampard

B. Javier Zanetti

C. Luis Figo

D. Ronaldo Luís Nazário

8. På vilken arena ska finalen av Champions League 2019-20 spelas?

A. Atatürk Olimpiyat Stadyumu, Istanbul

B. Celtic Park, Glasgow

C. Kievs olympiastadion, Kiev

D. Wanda Metropolitano, Madrid

9. Vilken tränare har vunnit flest Champions League-titlar?

A. Carlo Ancelotti

B. José Mourinho

C. Pep Guardiola

D. Sir Alex Ferguson

10. Hur många gånger har Cristiano Ronaldo vunnit Champions League?

A. 3 gånger

B. 4 gånger

C. 5 gånger

D. 6 gånger

Rätta dina svar!

1: D

2: B

3: D

4: D

5: A

6: B

7: D

8: A

9: A

10: C

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]