Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 26 apr, 2022

Svenska Spel tappar i vinst – Sämre intäkter förklaras

Det allra största spelbolaget i Sverige har varit Svenska Spel i många år. Det står nu klart att Svenska Spel får lägre intäkter nu under början av 2022.

Tappet för Svenska Spel är inte speciellt stort – men verkar vara en trend som håller i sig. Samtidigt så går många andra spelbolag & bettingsidor plus – vilket gör att Svenska Spel tappar alltmer andelar på den svenska spelmarknaden.

Intäkterna för Svenska Spel har minskat från 1999 miljoner kronor – till 1935 miljoner kr. Detta är under första kvartalet – jämfört med samma period från föregående år.

Varför tappar Svenska Spel?

Det finns ingen solklar anledning till att intäkterna sjunker. Från Svenska Spel drar de en slutsats som handlar om pandemin – samt ett unikt ansvarstagande som Svenska Spel tar angående spelmissbruk.

Vi tror helt klart det kan handla om att Svenska Spel har varit i framkant för att förhindra spelberoende. Det har gjort att allt mindre antal kunder har ett riskfyllt spelande. Det kan självklart påverka Svenska Spels intäkter på ett negativt – fast ändå positivt vis.

Det är heller inte långsökt att tro det handlar om konkurrenters framfart på spelmarknaden. Många spelbolag erbjuder sina medlemmar att spela med bonus på odds – ett sådant erbjudande saknas helt hos Svenska Spel.

I stället för bonusar – så har Svenska Spel andra fördelar som spelare kan uppskatta. Inte minst så är det en bettingsida med Swish insättning. Det gör betalningar både smidiga och säkra. De har även ett stort spelansvar vilket gör att de gärna vill se sina medlemmar sätta spelgränser och insättningsspärrar.

Säkerheten för dig som spelare är mycket viktig. Det märks redan direkt när du ska bli medlem. De erbjuder dig att spela med BankID (utan konto & utan registrering). Det gör det smidigare för dig att logga in i framtiden. Sedan så säkrar sig Svenska Spel på att du har rätt ålder för att spela.

Unikt för Svenska Spel

Det finns idag flera spel hos Svenska Spel som anses vara så unika – så att spelare kommer att välja deras sida oavsett. Inte minst så är Europatipset och Stryktipset något många spelare väljer att ta del av. Det är en form av systemspel som lockar väldigt många till just Svenska Spel.

Det finns även andra spel inne hos deras casino online som är unika. Lotterier, Keno och skraplotter finns som du inte kan hitta någon annanstans.

Vi tror helt klart det vore en bra idé för Svenska Spel att fortsätta satsa på ansvar, riktigt bra spel och säkerhet. Det kan innebära mindre tapp för vinsten – men helt klart ett sundare spelande.

Mer nyheter om sport

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar