Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 jul, 2023

Nya uppgifter: Iraks förbunskapten har kontaktat Aimar Sher

Iraks förbundskapten har kontaktat Aimar Sher.

Aimar Shers eventuella landslagsbyte till Irak har varit en följetång de senaste dagarna. Nu kommer uppgifter från irakisk media om att Iraks förbundskapten Jesús Casas har varit i samtal med Aimar Sher.

Häromdagen kunde Sportal, som första nyhetssajt i Sverige, skriva om att den tidigare Hammarbytalangen Aimar Sher bestämt sig för att byta landslag till Irak. Uppgifterna dementerades sedan av Sher själv, som i en intervju med Fotbollskanalen sade att han inte bestämt sig för något landslag alls.

I intervjun med Fotbollskanalen, som publicerades under tisdagen, sa Sher att han inte varit i kontakt med Iraks förbundskapten personligen, men att hans pappa pratat med det irakiska fotbollsförbundet. Idag, torsdag, skriver dock Iraq Football Podcast att samtal har skett mellan Sher och Jesús Casas under de senaste dagarna. Detta går i linje med tidigare uppgifterna från Irak om att ett samtal från Casas till Sher varit på gång. Hur samtalet väl gick framgår inte, men till nyheten skriver Iraq Football Podcast kryptiskt ”Nu väntar vi…” tillsammans med ett timglas och en irakisk flagga.

Tuff tid sedan han lämnade Hammarby

Aimar Sher har haft en tuff tid sedan han lämnade Hammarby för Spezia sommaren 2021. I Spezia har det bara blivit en ligamatch och två cupmatcher, och i januari lånades han ut till Groningen över våren. Även där hade Sher svårt att få speltid, och fick nöja sig med sex inhopp. Nu är lånet avslutat och han är tillbaka i Spezia, men frågan är om han blir kvar.

För Sverige har det totalt blivit 7 ungdomslandskamper för Sher, varav 2 stycken för U21-landslaget. Den senaste U21-landskampen gjorde han i mars 2023, men i junisamlingen gick hans namn inte att finna i den svenska truppen.

Om landslagsbytet går igenom kan Sher tidigast få göra sin irakiska landslagsdebut i september, då landslaget spelar King’s Cup.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar