NYHETER

Sverige förlorade mycket viktiga poäng mot Polen. Men ännu är inte Sveriges drömmar att nå slutspel i U21 EM krossade.

Igår spelade Sverige sin andra match mot Polen. En seger hade inburit goda chanser för Sverige att vinna gruppen, eller ta sig vidare som bästa tvåa. Matchen såg länge ut att sluta med en vinst för Sverige, men i slutminuterna hände det som inte fick hända.

En polack går omkull i straffområdet efter att mittbacken Filip Dagerstål varit för brysk i en ganska onödig situation. Summan av kardemumman blev att domaren pekade på straffpunkten. Straffen sattes i mål, och ett oavgjort resultat satte punkt för matchen.

Nu ser det mörkare ut för blågult som kommer ha svårt att kunna vinna gruppen och där med ta sig direkt vidare till slutspel i U21 EM.

polen får straff mot sverige dagerstål

Kan Sverige ta sig till slutspel?

Det finns fortfarande många matcher som ska spelas innan slutspelslagen är klara. I Sveriges grupp så finns det en match kvar för alla lagen att spela. Sverige spelar sin sista match mot Slovakien.

Den matchen behöver Sverige självklart vinna för att kunna ha en suck på att spela slutspel i U21 EM 2017. Skulle Sverige vinna matchen så kommer de att få sammanlagt 5 poäng.

Fem poäng skulle kunna innebära att Sverige vinner gruppen. Då krävs det även att England ska förlora sin sista match mot Polen.

Nedan har vi radat upp alla möjligheter för Sverige att ta sig vidare till slutspel.

  • Sverige vinner mot Slovakien, och Polen besegrar England i sista matcherna i grupp A.
  • Sverige vinner mot Slovakien med två mål, och England spelar oavgjort mot Polen.
  • Sverige vinner mot Slovakien och förlitar sig på att bli bästa tvåa i alla grupper.

Att Sverige skulle sluta som bästa tvåa i gruppspelet med endast 5 poäng är inte speciellt troligt. Oftast brukar tvåan åtminstone ha två segrar i bagaget. Vilket innebär sex poäng.

Den största chansen vi har att gå vidare är att vinna mot Slovakien, och där efter hoppas på att Polen gör en riktigt bra insats mot England.

Det är inte vad oddsen talar för, men självklart så måste vi svenskar fortfarande hoppas att vårt landslag håller sig kvar i tuneringen för att kunna ta sig så långt som möjligt.

Kolla in vår guide för U21 EM 2017!

Lag S V O F GM-IM D P
England 2 1 1 0 2-1 1 4
Slovakien 2 1 0 1 3-3 0 3
Sverige 2 0 2 0 2-2 0 2
Polen 2 0 1 1 3-4 -1 1

Sista matchen mot Slovakien

För att Sverige ska ha en gnutta chans att gå vidare så behöver de vinna matchen. Både oavgjort och förlust kommer innebära att Sverige lämnar U21 EM utan att nå gruppspel.

Det är därför mycket fokus på den match som kommer att spelas mellan Sverige – Slovakien.

Matcherna i grupp A kommer att starta samtidigt, vilket innebär att vi inte kommer att få någon information om Sveriges chanser att ta sig vidare varken innan eller efter matcherna spelats klart.

Matcherna kommer att starta 20:45 på torsdag, och då kommer allt ställas på sin spets. Se därför till att du redan nu har klart för dig hur du ska live streama Sverige – Slovakien i U21 EM, eller ha den TV kanal som krävs för att se matchen.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se