Svennis hoppas på poäng mot Kina.
NYHETER

Sven-Göran Erikssons Filippinerna förlorade första matchen i Asiatiska Mästerskapen, med 1-0 mot Sydkorea. I lagets andra match, mot Kina, planerar "Svennis" att spela mer offensivt.

För första gången någonsin deltar Filippinerna i Asiatiska Mästerskapen, och Sven-Göran Eriksson är mannen som styr skutan. I måndags spelade nationen sin första gruppspelsmatch, då man ställdes mot en av storfavoriterna till guldet – Sydkorea.

Filippinerna drog oväntat jämna steg med jätten. Sydkorea var spelförande men lyckades sällan komma till några farliga chanser – i första halvlek var koreanerna bara nära att näta en gång och det var efter att Filippinernas målvakt stod för ett tveksamt ingripande.

Förvånansvärt nog fick vi se en jämn match där Filippinerna hade flera möjligheter att göra mål, och ett kryss hade varit helt rättvist. Sydkoreas individuella skicklighet fällde dock avgörandet, och Ui-Jo Hwang kunde skjuta in matchens första och sista mål i den 67:e minuten.

"Självförtroendet gick upp"

Sven-Göran Eriksson är givetvis besviken över förlusten, men säger på en presskonferens att han samtidigt är nöjd med sitt lags prestation.

– Jag tror vi spelade mot det bästa laget – garanterat ett av de bästa – i den här turneringen och vi skapade chanser mot dem. Det ger oss hopp inför de två kommande matcherna i den här gruppen, att vi kan göra någonting ännu bättre.

”Svennis” säger att spelarnas självförtroende inte fick sig någon törn av förlusten, snarare tvärtom.

– Efter den här matchen, trots att vi förlorade den, tror jag att självförtroendet gick upp. Jag pratade kort med spelarna i omklädningsrummet och för att ha förlorat är stämningen bra. Det är positivt och de vet att de gjorde ett bra jobb. Framtiden är förhoppningsvis bra. Nu handlar det om att återhämta sig.

"Matchen mot Kina är extremt viktig"

På annat håll i Grupp C vann Kina mot Kyrgyzstan med 2-1, och i den kommande rundan ställs nu Filippinerna mot just Kina. En match som är av stor betydelse för Filippinernas chanser att gå vidare från gruppspelet.

– Matchen mot Kina är givetvis extremt viktig för oss eftersom om vi förlorar den matchen samtidigt som Sydkorea antagligen slår Kyrgyzstan, då är det över. Mer eller mindre, åtminstone. Så den är väldigt viktig och vi ska försöka att hålla i bollen bättre, anfalla mer såklart och skapa fler chanser, säger Eriksson.

Eriksson betonar samtidigt att man inte ska underskatta Kina, för då kan det gå illa.

– Med det sagt, om vi tror att det kommer bli mycket, mycket, mycket enklare mot Kina än det var mot Sydkorea – då lever vi farligt. För om du inte försvarar bra mot Kina, då vinner du inte. Och de har några spelare som är väldigt, väldigt bra i kontringar. En av dem är nummer 7 (Wu Lei), han är extremt snabb och väldigt, väldigt bra.

Om Filippinerna skulle förlora, samtidigt som Sydkorea slår Kyrgyzstan, har Filippinerna trots allt en viss möjlighet att ta sig vidare från gruppen. De fyra bästa 3:orna (av totalt sex) går nämligen vidare från gruppspelet.

Kina är rankade nummer 76 på FIFA-rankingen, medan Filippinerna finnes först på plats 116. Det är med andra ord ingen lätt uppgift Erikssons lag har framför sig.

Matchen mellan Filippinerna och Kina spelas fredag 11 januari klockan 14:30.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.5

100 % bonus upp till 1 000 kr

1. Betsson

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Upp till 1 000 kr extra

2. Nordicbet
3. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

4. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

5. MrGreen

Regler & villkor

Spela utan konto & Swish

6. Hajper

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se