NYHETER

Ledningen för FIFA är i blåsväder igen. Detta efter anklagelser för att tagit emot mutor av Qatar som nu är värdland för VM 2022!

Det är många som höjde på ögonbrynen när det stod klart att Qatar ska bli världlandet för att hålla fotbolls-VM 2022. Många känner till att Qatar är ett land med mycket ekonomiska, och ojämnt fördelade tillgångar.

Dessutom så är vädret i Qatar inte optimalt för att spela fotboll i på sommaren. Tempraturer upp mot 45 grader är inte helt ovanligt

Att FIFA trots detta valt att lägga VM 2022 i Qatar. Många har misstänkt att det rör sig om mutor, eller andra fördelar för huvudledningen för att välja Qatar som värdland för fotbolls-VM.

qatar vm logo

Betalat 10-årig flicka för privatjet

Det kom tidigare idag in uppgifter om att Qatar ska ha använt sig av en 10 årig flicka för att locka till sig VM i fotboll.

Enligt uppgifter till den tyska tidningen Bild så ska Qatar betalat omkring 17 miljoner kronor till den unga flickan. Detta för att kunna ordna ett privatjet för FIFAs tjänstemän till Brasilien.

Micheal Garcia som arbetar som advokat för att se till att korruption inte ska påverka FIFAs beslut. Denna advokat har valt att avgå i protest efter att Qatar fick grönt ljus att hålla i VM 2022.

Detta är långt ifrån den enda gången som FIFAs ledning varit i blåsväder för att bli anklagade för korruption. Däremot känns det inte tänkbart att FIFA kommer ta skulden på sig.

Vid tidigare tillfällen när något liknande har hänt, så har FIFA slått ifrån sig anklagelserna och beskrivit sig själva som brottsoffer. Det innebär därför att Qatar kommer bli den största syndabocken för denna skandalen.

Flickan som användes för att beställa ett privatjet till FIFAs ledning är en dotter till en tjänsteman med rösträtt i FIFA.

Frågan är hur mycket som kan grävas fram innan världsmästerskapet 2022 väl kommer att starta.

privatjet 10 årig flicka qatar fifa

Mer korruption i FIFA

Det är som tidigare nämnt inte den enda anklagelsen som FIFA har fått ta emot. Många gånger tidigare så har ledningen blivit anklagad för att ta emot mutor och sett bort från uppenbar korruption.

Många människor känner nu agg mot både Qatar och FIFA. Många tror att detta är bara början på de skandaler som FIFA är inblandade i.

Tyvärr så har det blivit allt vanligare att kunna gömma sig inom kurruptionen. Något som inte gynnar fotbollsälskare som vill att det ska gå rätt till.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se