Jiloan Hamad börjar spela för Irak
NYHETER

"Jag önskar att jag redan vore i truppen till Asiatiska mästerskapen", säger Jiloan Hamad, som har bestämt sig för att representera Iraks landslag.

Hamad har bestämt sig – byter landslag

Jiloan Hamad, med rötter från kurdiska delen av Irak, har genom åren flera gånger fått förfrågan från Irak om att spela för nationen. Redan år 2010 försökte Iraks dåvarande förbundskapten Wolfgang Sidka att få med honom, men Hamad har valt att avvakta i förhoppning om att bli uttagen till Sveriges landslag.

Efter att ha gjort en bra januariturné 2018 följt av en fantastisk allsvensk vår var Jiloan Hamad ett av namnen som diskuterades i uttagningen till VM-truppen, men han nådde inte dit. I den nu pågående generationsväxlingen har sedan spelare som Kristoffer Peterson, Kristoffer Olsson, Robin Quaison, Ken Sema och Sam Larsson istället fått chansen, och Hamad har nog så sakteliga börjat förlika sig med att det troligen aldrig blir något tävlingsspel för det svenska A-landslaget.

Nu har Jiloan Hamad istället ordnat irakiskt pass för att kunna representera Iraks landslag. Irak förbereder sig för tillfället inför Asiatiska mästerskapen i Förenade Arabemiraten, som startar 5 januari. Att vara med redan då är dock inte aktuellt.

– Jag önskar att jag redan vore i landslagstruppen till Asiatiska mästerskapen, men jag har inte haft tid att ordna pass tidigare med tanke på att den svenska säsongen varit i slutfasen, säger Jiloan Hamad enligt sajten Iraqi Professional Players.

Hamad önskar även Irak lycka till i Förenade Arabemiraten, och säger att han ska göra sitt yttersta för att hjälpa nationen att kvalificera sig till VM 2022. Lyckas Irak med det blir det nationens andra VM-slutspel, då man även deltog år 1986.

Gör Ahmed Yasin sällskap i truppen

I Irak är en av nyckelspelarna sedan tidigare Ahmed Yasin, uppväxt i Örebro och som spelat för bland annat Örebro SK, AIK och BK Häcken. Även förre ÖFK-lagkaptenen Brwa Nouri har representerat Irak, men har nu pensionerat sig från landslagsspel. Rebin Asaad, född i Trollhättan och med förflutet i Halmstads BK och Hammarby IF, blev uttagen vid ett tillfälle 2017 men spelade aldrig någon landskamp. Dessutom har Rewan Amin, som visserligen inte är svensk men som har spelat i Sverige sedan 2017 (Dalkurd och Östersund) ordnat pass och blir även han tillgänglig till VM-kvalet.

Jiloan Hamad har gjort 54 ungdomslandskamper för Sverige, och 8 A-landskamper. Ingen av A-landskamperna har varit någon tävlingslandskamp, och då är det enligt FIFA:s regler fritt fram – om man bär på fler nationaliteter – att byta landslag.

Hamads kontrakt med Hammarby gick ut vid årsskiftet, och förutom nytt landslag kan vi även få se spelaren i ett nytt klubblag snart.

Bildkredit till Rolandhino1

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se