Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 maj, 2023

Europatipset – 27 maj (27/5), vecka 21: Tips, förslag & analys

Europatipset avgörs redan under lördagen denna helg, närmare bestämt 27 maj. Här finner ni vårt system till kupongen vecka 21.

De europeiska fotbollsligorna går mot sitt slut, och nu återstår blott en eller två omgångar i de stora ligorna. Mycket som står på spel nu, men också flera laget som inte längre har något att spela för. Det är faktorer som vägs in när vi tar oss an helgens Europatipskupong.

Vi spelar ett system på 96 rader, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Se hela vårt system på Europatipset 27 maj, vecka 21, nedan. Vill ni spela på enskilda av matcherna kan vi tipsa om Expekt, och att ni i så fall kollar in gratis & riskfria bets.

europatipset 27 maj vecka 21

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Spelstopp: Lördag 27 maj, 14:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Sevilla – Real Madrid, X2

Bara två omgångar kvar av La Liga, och nu ska de sista platserna i tabellen sätta sig. Real Madrid ligger tvåa, men kan också sluta trea. Båda platserna innebär Champions League-spel, så hur det slutar spelar ingen större roll.

Sevilla jagar sjundeplatsen, som ger kval till Europa Conference League. Men man har också en Europa League-final som väntar på onsdag, där en seger skulle ge Champions League-plats. Vi tror att man vilar några spelare här, och framför allt siktar på EL-finalen. Då blir det nog ingen seger, och vi känner oss säkra med X2.

2. Inter – Atalanta, 2

Inter spelade cupfinal i onsdags, och har hyfsat bra kontroll på Champions League-platsen. Atalanta jagar just CL-plats, och vill även vara säkra på att inte tappa den femteplats som ger Europa League-spel. Här tror vi att det finns skrällchans, och väljer att spela den raka 2:an.

3. Fiorentina – Roma, 1

Här har det streckats underligt från svenska folket. Favoritskapet utifrån oddsen ger 40-28-32, men svenska folket har streckat 29-27-44. Roma har en Europa League-final som väntar på onsdag, och lär vila spelare här. Sist man var på besök i Florens förlorade man, och vi tror på ny förlust här. Rak 1:a.

4. Coventry – Luton, 2

Playoff-final om vilket lag som tar sig till Premier League. Viktor Gyökeres kan leda sitt Coventry upp till högstadivisionen, även om han själv lär ta sig dit även utan Coventry med tanke på att han väntas säljas i sommar. Här tror vi dock att Coventry förlorar finalen på Wembley. Luton är ett något starkare lag och gjorde en bättre säsong i ligaspelet. Vi spikar 2:an.

5. Lille – Nantes, 1

Lille jagar Europaspel. Man hoppas kunna klättra upp till fjärdeplatsen som ger Europa League-spel, men vill inte heller tappa den femteplats som ger Europa Conference League-kval. Här möter man Nantes som slåss för att hänga kvar i Ligue 1, och även om man lär vara motiverade till tusen tror vi inte att det räcker. Nantes har haft många måstematcher på sistone, men faktum är att man inte vunnit på sina tretton senaste ligamatcher. Vi spikar hemmalaget Lille.

6. Rennes – Monaco, 1

Viktig match i kampen om Europaplats i Frankrike. Rennes ligger sexa och kan ta Monacos fjärdeplats vid vinst här, men förlorar man så kan man behöva säga hejdå till Europadrömmarna. En så kallad sexpoängsmatch. Rennes är ett starkt hemmalag, där man har 14-0-4, och man har även bättre form än ett Monaco som förlorat tre av sina fem senaste matcher. Här tror vi att Rennes vinner, och vi spelar den raka 1:an.

7. Bochum – Bayer Leverkusen, 1X2

Här tar 16:e-placerade Bochum emot 6:e-placerade Bayer Leverkusen, i den sista omgången av Bundesliga. Bochum är indragna i en dramatisk nedflyttningsstrid, där man kan åka ur direkt, sluta på kval eller avancera till säker mark. Leverkusen satsar på att behålla den sjätteplats man har, som ger kval till Europa Conference League. Tappar man poäng här kan man tappa den platsen. Oroväckande är att man har fyra raka matcher utan seger.

Det här känns som en väldigt öppen match, där mycket kan hända från början till slut och där lagens approach till matchen kommer att ändras i takt med hur det går i övriga matcher. Då känner vi att vi vill säkra upp, och väljer att helgardera.

8. FC Köln – Bayern München, 2

Bayern München förlorade mot RB Leipzig i den senaste omgången, vilket troligtvis kostade dem ligatiteln. Man kan fortfarande vinna den, men då krävs seger här samtidigt som Dortmund tappar poäng mot Mainz. Vi känner oss åtminstone säkra på att Bayern kommer att göra sin del här, och spikar 2:an utan att tveka.

9. Borussia Dortmund – Mainz, 1

Dortmund tar sin första ligatitel sedan 2012 vid seger här, och vi kan inte se annat än att man tar en seger här. Laget har elva raka vinster på hemmaplan, och kommer att slå ett Mainz som inte har någonting att spela för. Vi spikar 1:an.

10. Brommapojkarna – Sirius, X2

Här blir Brommapojkarna lite väl betrodda av svenska folket. Visst ligger man på sjätte plats och möter ett Sirius på femtonde, men skillnaden lagen emellan är verkligen inte så stor som tabellen visar. Troligtvis är Sirius till och med ett bättre lag, åtminstone på pappret. När BP då streckas till över 60 procent kan vi bara strecka från höger. Med tanke på det korta avståndet från Uppsala till Bromma lär Sirius dessutom ha med sig ett stort bortafölje. Här spelar vi X2.

11. Mjällby – Halmstad, 12

Mjällby inledde Allsvenskan starkt, men därefter har prestationerna mattats av. Av lagets sju senaste matcher har man bara vunnit en, men förlorat fyra. En av förlusterna var mot Häcken i cupfinalen, med 1-4, och den förlusten sved nog.

Halmstad har kommit igång rätt bra på sistone, och vunnit två av sina tre senaste matcher. Man var dessutom otroligt nära att få med sig poäng mot MFF i den av dessa tre matcher man inte vann. Här tror vi vilket lag som helst kan vinna, och vi spelar 12.

12. Trelleborgs FF – Västerås, X2

Västerås är tabelletta åtta omgångar in på säsongen av Superettan, och här möter man 12:e-placerade Trelleborg. TFF har dock kommit igång bättre på sistone, med två raka vinster. Mot Västerås tror vi dock inte att man vinner, men möjligtvis får man med sig ett oavgjort resultat. Vi spelar X2.

13. Örgryte – Gefle, 1X

Örgryte ligger på 14:e plats i Superettan, och har haft en tuff säsongsinledning. Nu tog man åtminstone säsongens första vinst senast, mot GIF Sundsvall, och har trots allt tre raka utan förlust. Man har kryssat fem av sina åtta matcher, och vi tror att krysset ligger nära till hands när Gefle kommer på besök. Vinner något av lagen detta så är det ändå troligtvis Örgryte, som har ett på pappret bättre lag än gästande nykomlingen Gefle. Här spelar vi 1X.

europatipset 10 december
europatipset
Europatipset den 10 december ska avgöras. Här finner ni allt inför kupongen vecka 49. Ta del av vår analys med speltips till alla matcher!
10 december, 2023
stryktípset 9 december
stryktipset
Det är dags för Stryktipset igen, med spelstopp lördag klockan 15:59. Allt inför kupongen här!
09 december, 2023
nyheter
Guide inför Bingolottos uppesittarkväll den 23/12. Följ vårt program med alla hålltider för bingospelen. Läs mer om priser, gäster & rimstuga.
04 december, 2023
Europatipset 3 december
europatipset
Europatipset den 3 december! Läs allt inför kupongen i vår analys med spelförslag!
03 december, 2023
ahmed qasem byter till irak
allsvenskan
Elfsborgs mittfältare Ahmed Qasem har kontaktas av Iraks fotbollsförbund samt förbundskapten Jesús Casas. Enligt uppgifter har han bestämt sig för att byta till Iraks landslag.
02 december, 2023
stryktipset 2 december
stryktipset
Stryktipset bjuder oss på massvis av intressanta matcher. Här finner ni allt inför kupongen, i vår analys om de 13 matcherna.
02 december, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar