Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 jun, 2023

Europatipset – 24 juni (24/6), vecka 25: Tips, förslag & analys

Europatipset lördagen den 24 juni bjuder oss på matcher från Europa men även från Amerika. Ta här del av vår analys och vårt spelförslag till kupongen vecka 25.

De europeiska ligorna är i uppehåll, men U21-EM är igång och bidrar till att fylla ut Europatipskupongen den 24 juni. Dessutom fylls kupongen av matcher från såväl norska första- som andraligan, och av matcher från Island, Brasilien och USA. Det är så det blir när det är uppehåll i ligor runtom i Europa, och särskilt nu när ett landslagsuppehåll dessutom satt Allsvenskan på paus.

Vi har tagit oss an att tippa alla 13 matcher, och gör detta med ett 96-raderssystem. Det innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Att spela just 96 rader är ett vanligt och klassiskt system, som många tidningar och privatpersoner använder sig av varje vecka.

Titta även in vårt spelförslag till Fullträff vecka 25. Den kupongen avgörs under söndagen, för den här gången.

Vill ni spela på enskilda av matcherna kan vi rekommendera Expekt. Då kan ni förslagsvis se över om ni kan använda er av oddsbonusar när ni spelar. Vi önskar er lycka till med ert spelande, om ni så spelar på Europatipset eller på annat!

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Spelstopp: Lördag 24 juni, 17:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Portugal – Nederländerna, 12

En av U21-EM-matcherna på kupongen. Portugal inledde med att förlora med 0-2 mot Georgien, vilket givetvis var en enorm missräkning. Nederländerna å sin tur, spelade 0-0 mot Belgien i sin premiärmatch. Här väntar vi oss ett Portugal som måste gå för seger, där kryss inte lär räcka så långt. Ett offensivt Portugal alltså, vilket kan öppna ytor åt båda håll. Vi spelar en ”gubbgardering”, 12.

2. Spanien – Kroatien, 1

Spanien inledde U21-EM med att slå hemmanationen Rumänien med hela 3-0, och det var egentligen inget särskilt överraskande resultat. Här väntar tuffare motstånd, i form av Kroatien. Det är dock likväl Spanien som gäller som klara favoriter, och vi väntar oss att man följer upp med en ny vinst. Kroaterna förlorade med 0-2 mot Ukraina i sin premiär. Vi spikar 1:an.

3. Rumänien – Ukraina, 2

Låt oss vara ärliga: hemmanationen Rumänien är här just för att man är hemmanation, och inte av någon annan anledning. Laget är inte tillräckligt starkt för att kunna bjuda upp till motstånd mot Europas starkaste U21-landslag, vilket 0-3-förlusten i premiären mot Spanien vittnade om. Nu ställs man visserligen mot något enklare motstånd i form av Ukraina, men Ukraina vann sin premiärmatch mot Kroatien med 2-0. Vi tror på ny, ukrainsk seger, och spelar den raka 2:an.

4. Georgien – Belgien, X2

Georgien överraskade genom att slå Portugal med 2-0 i premiären, och här kan vi inte utesluta att man står för en ny, stark match mot Belgien. Även om det är Belgien som enligt oddsen gäller som stora favoriter. Vi väljer att spela X2.

5. Viking – SK Brann, 1

Nykomling Brann tar Eliteserien med storm, och ligger på andra plats med elva omgångar spelade. Nu möter man fjärdeplacerade Viking, i ett toppmöte. Viking har förlorat två av sina tre senaste matcher i serien, och nu får man alltså på nytt en tuff utmaning. Man har ändå vunnit de tre senaste mötena mot Bergens Brann, och vi tror man vinner igen. Rak 1:a.

6. Sogndal – Fredrikstad FK, X2

Toppmöte i OBOS-ligaen, den norska andraligan. Sogndal ligger på fjärde plats, och tar emot tabelltvåan Fredrikstad. Faktum är att Fredrikstad ännu inte förlorat en enda match, men man har kryssat sju. 5-7-0, lyder resultatraden. 12 gjorda mål och 6 insläppta. På bortaplan har man kryssat fyra matcher och vunnit två. Vi spelar X2, och känner oss säkra i det.

7. Vikingur Reykjavik – Stjarnan Gardabae, 1

Vikingur Reykjavik toppar isländska ligan med resultatraden 10-1-1, och möter här Stjarnan från nedre halvan med resultatraden 3-2-6. Det är verkligen som upplagt för hemmaseger, inte minst med tanke på Stjarnas bortafacit: 0-1-4. Vi spelar den raka 1:an.

8. KR Reykjavik – Akureyrar, 1X

En på förhand jämn match där det är knapp fördel Reykjvaik i egenskap av hemmaplan. Annars två jämna lag, som alltid står för tajta matcher när de möts. Av de fyra senaste matcherna lagen emellan har två slutat oavgjort, och så har lagen en uddamålsvinst vardera. Vi inleder med krysset men fyller ut med hemmalaget Reykjavik. 1X.

9. Fluminense – EC Bahia BA, 1

Både Fluminense och Bahia har en vinst, två kryss och en förlust på sina fyra senaste, men annars är det inte mycket som placerar lagen på samma nivå styrkemässigt. Fluminense är det klart starkare laget här, och på hemmaplan har man inte förlorat en match denna säsong. Man har vunnit sina tre hemmamatcher mot Bahia, och här tror vi på ännu en seger. Rak 1:a.

10. Paranaense – Corinthians, 1X

Corinthians har inte alls gjort någon bra säsong så här långt, och ligger överraskande på 15:e plats i tabellen. Paranaense går desto bättre, och ligger 9:a. Här streckas dock Paranaense upp till lite väl stora favoriter, och vi ska inte glömma att kunnandet egentligen är större hos Corinthians. Vi väljer att här spela 1X.

11. Fortaleza – Atletico Mineiro, 1

Det här är en match där Atletico Mineiro visserligen är det något starkare laget, men där de får ett långt för stort förtroende av svenska folket. Man ligger bara två poäng före i tabellen, och spelar här dessutom på bortaplan. Fortaleza är oddsfavoriter, det ska vi inte glömma bort. Här spelar vi spikettan.

12. Charlotte FC – CF Montreal, 1X2

Två ojämna och oförutsägbara lag, som så ofta när det kommer till MLS. Vinster varvas med förluster och oavgjorda matcher för båda lagen, som ligger i mitten av tabellen. Här väljer vi att sätta på oss hela säkerhetsbältet, och spela 1X2.

13. Columbus Crew – Nashville, 1

Columbus Crew må ligga efter Nashville i tabellen, men formmässigt är det fördel Columbus. Dessutom är man ett klart starkare hemmalag (resultatrad 6-2-1) än vad Nashville är starka på bortaplan (resultatrad 3-3-3). Här är det fördel Columbus enligt vår mening, och anledningen att spela på hemmalaget blir ännu större när vi ser att svenska folket streckat Nashville som favorit. Solklar spiketta!

nyheter
Vill du göra lika snabba och smidiga uttag - som insättningar? Kolla in våra spelbolag med utbetalningar via Swish!
25 september, 2023
europatipset 24 september
europatipset
Kolla in analys och spelförslag på Europatipset 24 september!
22 september, 2023
aik dif stream tv
allsvenskan
Se hur ni kan live streama AIK - Djurgården, när lagen möts i Allsvenskan på söndag eftermiddag den 24 september.
22 september, 2023
Europatipset 17 september
europatipset
Europatipset den 17 september ger oss många spännande matcher. Här finner ni vår analys med spelförslag till kupongen!
17 september, 2023
stryktipset 16 september
stryktipset
Stryktipset den 16 september ska avgöras! Ta här del av vår analys med spelförslag till kupongen.
16 september, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2207 Artiklar