Sveriges startelva mot Rumänien
NYHETER

Ikväll spelar Sverige en oerhört viktig EM-kvalmatch mot Rumänien. Att döma av träningarna blir det inga överraskningar i startelvan.

Endast två matcher återstår av EM-kvalet, och Sverige sitter i ett bra utgångsläge. Vinner vi mot Rumänien ikväll är vi klara, medan ett oavgjort resultat gör att det räcker att vi slår Färöarna hemma på måndag.

Att döma av träningarna och taktikgenomgångarna är det tydligt att Janne Andersson, precis som väntat, väljer att mönstra samma startelva som mot Spanien senast. Pierre Bengtsson har haft känningar på sistone men är alltså redo, och annars finns det inga frågetecken i truppen.

Det innebär alltså bland annat att Marcus Berg och Robin Quaison, som haft ett fint samarbete, får inleda som anfallspar. Alexander Isak får återigen, likt i klubblaget, nöja sig med en bänkplats till att börja med.

– Det är bra för laget med konkurrens, jag hoppas att det kan bli lika bra konkurrens överallt. Det är bara bra för laget, sade Alexander Isak i en intervju igår, torsdag.

– Jag känner att jag gjort det bra och jag gör det bra på träningarna. Sen finns det andra som också gör det jättebra.

Har du fått någon förklaring till varför du inte startade mot Malta eller Spanien senast?

– Janne tar ut det laget han tycker är bäst. Det behövs ingen större förklaring.

Kulusevski redo för inhopp

På innermittfältet får vi som väljer att streama Rumänien – Sverige se den lyckade duon Albin Ekdal och Kristoffer Olsson, medan Emil Forsberg och Sebastian Larsson tar hand om var sin kant.

Någon som hoppas på att få hoppa in till höger på mittfältet är unge stjärnskottet Dejan Kulusevski, som gör succé i Parma. Hans lagkamrat Riccardo Gagliolo, som också är uttagen i Sveriges trupp, berömmer Kulusevski:

– Dejan är en väldigt bra spelare. Han är stark. Han är väldigt ung, men han spelar precis som en äldre och mer rutinerad spelare. Jag följde truppresentationen på min telefon och blev väldigt glad för honom. Då sa jag till honom om det, men han svarade: ”Nej, det är omöjligt!”

I försvaret kommer vi, utöver Pierre Bengtsson, att få se de gamla vanliga ansiktena. Victor Nilsson Lindelöf och ”Granen” i mittlåset, Micke Lustig till höger och Robin Olsen i mål.

Matchen har avspark 20:45. Här finner ni vårt speltips till det potentiella avgörandet.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se