Janne Andersson har tagit ut sin trupp
NYHETER

Riccardo Gagliolo, Ken Sema och Muamer Tankovic är uttagna i Janne Anderssons landslagstrupp.

Sverige EM-kvalspelar den 12:e och 15:e oktober, mot Malta borta respektive Spanien hemma. Nu har förbundskapten Janne Andersson presenterat sin 24-mannatrupp till matcherna.

Truppen bjuder på fler överraskningar än vanligt. Först kan vi konstatera att Andersson väljer att ersätta på nytt långtidsskadade Jakob Johansson med Malmö FF:s Oscar Lewicki, som ju i MFF visat att han även kan gå ner och spela mittback om så skulle krävas. Det är dock på mittfältet han är tänkt att spela för Sverige.

För första gången på många år är Jimmy Durmaz petad. Detta till följd av att han haft svårt att få speltid i klubblaget Galatasaray, medan Ken Sema varit ordinarie i sin tillfälliga klubbadress Udinese.

Gagliolo uttagen för första gången

Dessutom har Janne Andersson valt att peta Niklas Hult, som även han har fått ont om speltid i sitt klubblag, AEK Aten. Ersätter Hult gör Riccardo Gagliolo, som är uttagen i ett svenskt landslag för första gången någonsin. Han är född och uppvuxen i Italien, men har en svensk mamma.

– Jag pratade svenska när jag var liten och jag förstår språket fortfarande. Men min svenska är lite rostig och det tar kanske en liten stund innan jag kan prata bekvämt, sa Gagliolo till Gazzetta dello Sport i oktober 2015.

Gagliolo kan spela både mittback och vänsterback, men är uttagen för att konkurrera med Pierre Bengtsson om vänsterbacksplatsen. Samtidigt som Gagliolo är glad över att bli uttagen har Hult nu gått från att vara tredjeval på vänsterbacksplatsen till femteval på någon månad. Första- och andravalen, Ludwig Augustinsson och Martin Olsson, är som bekant skadade.

Värt att notera är även att Hammarbys Muamer Tankovic för andra gången i rad är uttagen i Janne Anderssons trupp.

Hela landslagstruppen till matcherna mot Malta och Spanien

Målvakter

Karl-Johan Johnsson (FC Köpenhamn)

Kristoffer Nordfeldt (Swansea)

Robin Olsen (Cagliari, på lån från Roma)

Försvarare

Andreas Granqvist (Helsingborgs IF)

Filip Helander (Rangers)

Riccardo Gagliolo (Parma)

Pontus Jansson (Brentford) Marcus Danielson (Djurgården)

Emil Krafth (Newcastle)

Mikael Lustig (Gent)

Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)

Pierre Bengtsson (FC Köpenhamn)

Mittfältare

Albin Ekdal (Sampdoria)

Emil Forsberg (RB Leipzig)

Sebastian Larsson (AIK)

Kristoffer Olsson (FK Krasnodar)

Muamer Tankovic (Hammarby)

Ken Sema (Udinese, på lån från Watford)

Oscar Lewicki (Malmö FF) Alexander Fransson (IFK Norrköping)

Gustav Svensson (Seattle)

Anfallare

Sebastian Andersson (Union Berlin)

Marcus Berg (FK Krasnodar)

Alexander Isak (Real Sociedad)

Robin Quaison (Mainz)

John Guidetti (Alaves)

Uppdatering 7 oktober: Oscar Lewicki och Pontus Jansson har tvingats strykas ur truppen på grund av skador. Ersätter gör Alexander Fransson och Marcus Danielson.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se