Vi har chansen att göra det bättre

Trots att Manchester City blivit en stor maktfaktor i engelsk fotboll har klubben ännu inte lyckats erövra den internationella scenen. City har åkt ut i gruppspelet i Champions League två säsonger i rad – ifjol lyckades man inte vinna en enda match mot Real Madrid, Borussia Dortmund och Ajax.

Den här gången väntar regerande mästarna Bayern München, Viktoria Plzen och svensklaget CSKA Moskva och Pablo Zabaleta är ute efter revansch.

– Det här är en chans för laget och klubben att göra det bättre i Champions League. Jag tror att vi lärt oss av det som hänt i Champions League de senaste två säsongerna och förhoppningsvis gör vi det bättre, säger argentinaren inför kvällens match mot tjeckiska Plzen.

– Det är ingen lätt grupp – det säger jag inte – men det kanske är en lite bättre grupp för oss jämfört med grupperna de senaste två åren. Vi tror på laget och jag tycker att vi har en bra chans att gå vidare till nästa omgång. Men då är det viktigt att vi vinner ikväll och får med oss tre poäng. Att börja med en seger är viktigt eftersom Bayern München väntar på hemmaplan i nästa omgång.

Manuel Pellegrini vet hur det är att lyckas i Champions League. Chilenaren ledde succélaget Málaga ifjol, ett Málaga som ganska enkelt gick vidare från gruppen och slog ut FC Porto i åttondelsfinal efter stor dramatik.

– Han är en manager med stor erfarenhet från Champions League. Han gjorde det bra med Villarreal och med Málaga.