Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 nov, 2012

Får inte göra samma misstag som i München

Matchen mellan Valencia och Bayern München på Mestalla kan tituleras en ren gruppfinal i Grupp F. De båda storklubbarna ligger på nio poäng efter fyra matcher och kan vid en seger ta ett stort steg närmare gruppsegern och bra lottning inför åttondelsfinalerna i vår. 

– Laget mår väldigt bra och förhoppningsvis gör fansen också det efter matchen. Det kommer att bli en toppmatch som kommer att kräva väldigt mycket av oss. Vi hoppas att vi gör en bra match och får med oss segern, säger Valencias tränare Manuel Pellegrini till Uefa.com.

– Bayern jobbar väldigt bra utan boll och vi får inte göra samma misstag som vi gjorde i München. Vi måste göra en komplett insats och göra det svårt för Bayern. Vi siktar inte på ett kryss när vi har chansen att sluta etta i gruppen. Vi har ingenting att frukta och kommer att spela efter våra styrkor.

I Valencia saknas fortfarande Fernando Gago, Joao Pereira, Jérémy Mathieu och Pablo Piatti, däremot är Aly Cissokho och Ricardo Costa tillbaka i spel efter att ha missat helgens möte med Espanyol.

I Bayern-tränare Jupp Heynckes hoppas att hans försvarare kan hålla Roberto Soldado och hans offensiva kollegor i schack. 

– Ett kryss eller en seger tar oss vidare från gruppen men det viktigaste är att vinna gruppen. Roberto Soldado är en fantastisk spelare som jag känner till mycket väl. Han är en stor målskytt men Valencia har andra offensiva spelare att se upp med som Jonas och Nelson Valdez. Vi är starka defensivt men måste vara försiktiga, säger Heynckes som både har Mario Gomez och Franck Ribéry tillbaka i spel. 

Däremot saknas Luis Gustavo som nyligen genomgick en operation för att bli kvitt en ljumskskada. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar