Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 29 sep, 2010

Det här blir vår viktigaste match

Inför Schalke 04 – Benfica:

Avspark: 20:45

Arena: Veltins Arena

Domare: Gianluca Rocchi (Italien)

TV: Viasat Extra

Bäst odds på Schalke: 2,45 hos Betfair

Bäst odds på oavgjort: 3,30 hos bwin

Bäst odds på Benfica: 3,00 hos bwin

———————————————————————————————-

Om Schalke 04 ska blanda sig i kampen om avancemang från gruppspelet så gäller det att få med sig ett bra resultat från kvällens hemmamatch mot Benfica. Tränare Felix Magath inser allvaret.

– Benfica har en stark anfallsuppsättning som kan göra mål på bortaplan. Det är deras styrka och det är därför vi ska hindra dem från att spela sin fotboll. Jag tror fortfarande att vi har en god chans att uppnå vårt mål att gå vidare, säger Magath inför matchen.

– Vi förlorade på bortaplan mot gruppens favorit och det skulle givetvis hjälpa oss om vi vann matchen imorgon. Matchen mot Benfica är den viktigaste i gruppen. Den här matchen måste vinnas.

Tim Hoogland och Mario Gavranovi? är fortfarande skadade medan Atsuto Uchida är tillbaka i spel efter att ha brutit en tå i början av september.

Benficas tränare, Jorge Jesus, vet vilken kvalitet som finns hos de tyska motståndarna ikväll.

– Vi möter ett mycket starkt lag; jag behöver bara nämna tre namn, Jurado, Klaas-Jan Huntelaar och Raúl. Det kommer att bli en intressant match där vi har en väldigt bra chans. Jag vet inte om Schalkes ligaposition är en fördel för oss. Det är alltid intressant att möta ett lag som har problem i den inhemska ligan, säger Jesus inför matchen.

Pablo Aimar är tillbaka i träning och kan finnas med ikväll, liksom Ruben Amorim som missade helgens match mot Marítimo på grund av en knäskada. Alan Kardec kan också göra sin debut efter att ha skadat sig på försäsongen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1714 Artiklar