Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 okt, 2012

Deras vändning mot Twente var imponerande

Helsingborg inledde Europa League med uddamålsförlust mot Levante för att mot FC Twente tappa 2-0 till 2-2 hemma på Olympia. Nu är Hannover 96 på plats i Helsingborg.

– Vi har sett Hannover mycket, både i Europa League och Bundesliga. Några av spelarna har jag haft att göra med tidigare, bland annat i Rosenborg och norska landslaget. De är snabba i omställningarna och de har visat att de är ett starkt lag som kan vända tuffa underlägen. Deras vändning mot Twente där de låg under med 2-0 var imponerande, säger HIF:s tränare Åge Hareide till klubbens hemsida. 

Hannover inledde med att spela 2-2 borta mot Twente innan spanska Levante besegrades på hemmaplan med 2-1. 

– Det är väldigt viktigt att vinna hemmamatcherna, speciellt i den här jämna gruppen. Vi siktar på att gå vidare och det kan vi klara, men då måste vi vinna imorgon. Jag hoppas att vi tar vara på möjligheten.

Helsingborgs trupp: 

Målvakter: Daniel Andersson, Pär Hansson. 

Backar: Walid Atta, Erik Edman, Emil Krafth, Christoffer Andersson, Erik Wahlstedt, Peter Larsson, Jere Uronen, Jesper Björkman. 

Mittfältare: Daniel Nordmark, May Mahlangu, Mattias Lindström, Ardian Gashi, Rachid Bouaouzan, Alejandro Bedoya. 

Forwards: Álvaro Santos, Thomas Sörum, Nikola Djurdjic, David Accam. 
Både Loret Sadiku och Joseph Baffo saknas på grund av skador medan Erlend Hanstveit vilas. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar