Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 26 jun, 2021

Robin Quaison på väg till Saudiarabien

Mainz – Hertha Berlin, 3/5: Speltips & stream

Innan EM mästerskapet var det ett flertal klubbar runt om i Europa som röck i Robin Quaison.

Som tidigare konstaterat löper Robin Quaisons kontrakt ut den 30 juni 2021 med Bundesliga laget FSV Mainz 05.

Den tyska tidningen Allgemeine Zeitung gick ut tidigt och bekräftade att Robin Quaison, som har spelat 123 ligamatcher för Mainz och nätat 31 gånger, hade tackat NEJ till det första utkastet som klubben presenterade för en fortsättning.

Det troddes länge att avtalsförslaget från Mainz var uselt och att andra klubbar ute i Europa var intresserade.

Men är det Saudiarabien som lockar mest.

Förhandlingar med Ettifaq FC

Arabiska medier har bekräftat att Robin Quaisons agent har förhandlat länge med Ettifaq FC, långt innan EM startade.

Förhandlingarna befinner sig i slutskedet.

Ettifaq spelar i den högstaliga i Saudiarabien och slutade på en 5:e plats denna säsong, 2020/2021.

Vidare uppges att både partnerna är nöjda med avtalsförslaget och det enda som kvarstår är att Robin Quaison ska skriva på. Detta väntas ske när mästerskapet är över.

Robin Quaisons karriär hittills:

Säsong

Ankomst

Avgång

2017-2021 Mainz 05 Ettifaq FC?
2014-2017 Palermo Mainz 05
2011-2014 AIK A-lag Palermo
2000-2011 AIK Ungdom AIK A-lag

Konstigt beslut

Efter att ha gjort en lysande Bundesliga säsong i Mainz, precis som säsongen innan, känns det knappast som rätt val av klubblag. Inte heller att lämna Europa för Saudiarabien redan vid 27 års åldern.

Det är många Europeiska klubbar som har visat intresse för Robin Quaisons tjänster. Bland andra har Premier League lagen Burnley och Newcastle nämts, samt Serie A klubbarna Torino och AS Roma.

Fokus på Blågult

Robin Quaison själv har valt att lägga alla förhandlingar åt sidan och bara fokusera på Blågult under EM. Där har han gjort fina insatser och bidragit till Sveriges framgång.

Sverige har vunnit sin grupp och möter Ukraina i åttondelsfinalen den 29 juni 2021, på Hampden Park, i Glasgow, Skottland.

Därefter måste Robin Quaison ta ett beslut kring sin framtid, såvida det inte redan är klart med Ettifaq FC.

Andra nyheter

em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
11 juni, 2024
em
Planerar du att spela Euros 2024 fantasy manager teams? Då ger vi tips på spelare att plocka in i ditt lag för EM fantasy.
06 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar