Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 19 jul, 2017

WTA Båstad – Schema och live stream på Ericsson Open

Snart sätter WTA Ericsson Open igång i Båstad. Det är tävlingsveckan efter Swedish Open 2017 som är herrarnas tävling. Den 23 juli sätter tävlingen igång för damerna och där kan vi följa svenskan Johanna Larsson. Hur schemat för veckan i Båstad ser ut och mycket mer kan du ta del av i detta blogginlägget.

Ericsson Open spelas 23 juli till och med den 30 juli. Som alltid under Båstadveckan är det en hel del andra aktiviteter att ägna sig åt utöver tennisen. Men den huvudsakliga sysselsättningen som intresserar de flesta i sommarstaden är givetvis tennistävlingen. Nu är det dags för damerna att ta plats och allt du behöver veta hittar du i vårt inlägg.

Schema på Ericsson Open i Båstad 2017

Det är en fullspäckad vecka med både en singel- och dubbelturnering. Detta schemat rör bara tennistävlingen Ericsson Open och de övriga aktiviteterna går att läsa om längre ner. För er som följt Swedish Open 2017 kommer säkert känna igen strukturen på programmet.

Söndag 23 juli

11.00: Kvaltävling på nedre banorna

Måndag 24 juli

11.00: Kvaltävling, finaler nedre banorna
14.00: Arenan öppnar, fri entré
15.00: Singel 1:a omgången, dubbel 1:a omgången

Tisdag 25 juli

10.00: Arenan öppnar, fri entré
11.00: Singel 1:a omgången, dubbel 1:a omgången

Onsdag 26 juli

10.00: Arenan öppnar, fri entré
11.00: Singel 2:a omgången, dubbel 1:a & 2:a omgången

Torsdag 27 juli

10.00: Arenan öppnar
11.00: Singel 2:a omgången, dubbel 2:a omgången och kvartsfinaler

Fredag 28 juli

10.00: Arenan öppnar
11.00: Singel kvartsfinaler, dubbel kvartsfinaler och eventuellt en semifinal

Lördag 29 juli

12.00: Arenan öppnar
13.00: Singel semifinaler, dubbel semifinal

Söndag 30 juli

11.00: Arenan öppnar
11.30: Final dubbel
14.00: Final singel

Utöver det kommer det finnas en hel del andra aktiviteter att ägna sig åt de timmar det inte spelas tennis. Tommy Körberg kommer bland annat ner till Båstad och uppträder på centercourten 28 juli klockan 21.00. Lite fredagsunderhållning som sedan kanske fortsätter med en efterfest på någon av krogarna i Båstad.

Följ Ericsson Open via live stream i hög kvalitet

Ericsson Open är en tävling som fått större och större uppmärksamhet genom åren. Med det har också intresset för att följa turneringen via live stream också ökat markant. Vi hjälper dig att komma igång med en live stream där du kan följa hela tävlingen och se när Johanna Larsson försöker ta sig vidare.

Det är Viaplay som äger rättigheterna och även de som sänder Ericsson Open via live stream. Det går även att följa tennisen från Båstad på TV3 sport. Men vi kan starkt rekommendera viaplay. De erbjuder alltid bra sändningar med svenska kommenetatorer, bra kvalitet och intressanta analyser av olika experter.

Att se tennis via live stream gör att man kan kolla vare sig man är på språng eller liggandes i soffan. Det kan vara väldigt skönt att slippa vara bunden till en teve för att kunna se sport via stream online.

Johanna Larsson är det hetaste namnet i Båstad

I alla fall för oss svenskar. Hon har dock haft en relativt tung säsong i år där hon vunnit 18 matcher och förlorat 15. Som bäst nådde Johanna Larsson semifinal i Bogota men utöver det har det varit ganska tidiga uttåg ur diverse turneringar.

Hon har givetvis höga förväntningar på sig nu när hon spelar på hemmaplan. Publikstödet kanske ger henne det där lilla extra som har saknats under tidigare tävlingar i år. Men konkurrensen i startfältet är tuff och stjärnor som Caroline Wozniacki, Anastasija Sevastova och Caroline Garcia är tuffa att möta.

Att Caroline Wozniacki är favorittippad är inte så märkligt med tanke på att världssjuan är den bäst rankade spelaren att delta i Ericsson Open. Wozniacki är även med på vår lista över de fem snyggaste idrottskvinnorna genom tiderna.

Biljetter & priser till Ericsson Open i Båstad 2017

Det finns fortfarande möjlighet att köpa biljetter till Ericsson Open 2017. Beroende på vilken biljettyp man väljer varier priset en del. Det är inte speciellt dyrt för all den tennis man får ta del av under en dag och det finns bra paketlösningar för familjer som vill gå.

  • Måndag – Onsdag: Fri entré
  • Torsdag: 100–520 SEK
  • Fredag – Söndag: 200–620 SEK

Man kan köpa ett familjepaket om man är två vuxna och två barn under 18 år. Det kostar 500 kr för tillgång till arenan hela dagen på torsdagen och 850 kr för de övriga dagarna. Priserna för damerna är snarlika hur de var för herrarna veckan innan.

Att göra i Båstad under tennisveckan

Ja, utöver att titta på tennis då givetvis. Det finns en hel del saker att uppleva i den härliga skånska sommarorten. Att strosa runt i den mysiga stadskärnan är något som uppskattas av många. Du hittar småbutiker med allt från heminredning till moderna klädbutiker. Det finns även tillgång till kulglass, caféer och restauranger runt om i orten.

Med tanke på att Båstad ligger vid kusten är det vanligt att man tar ett dopp vid fint väder. Precis intill stadskärnan finns en sandstrand som passar utmärkt för ändamålet. Är det varmt och man vill svalka av sig mellan en av tennismatcherna är det bara att snabbt springa ner till stranden.

Är man en festprisse kan vi rekommendera Peppes Bodega som ligger mitt i smeten. Nattklubben gästas varje år av flera kända ansikten som spenderar kvällen med hög musik och alkohol. Ett ställe som är väldigt populärt under alla stora sportevenemang som hålls i Båstad.

Prispengar i Ericsson Open

Prispengarna i Ericsson Open tillhör inte de största i tennisvärlden direkt. Men nog är det ändå en rätt skaplig summa man kan ta med sig hem. Totalt ligger prispengarna på $226,750 vilket motsvarar ungefär 1,9 miljoner kronor.

Hur prispengarna är fördelade har vi inte fått några uppgifter om men för den som är intresserad kommer det säkert upp snart.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar