Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 9 jun, 2017

Vilka sänder fotbolls EM 2017 för damer?

Det är snart dags för damernas EM turnering i fotboll. Några som verkligen laddat upp är SVT som idag gått ut med hur de tänkt satsa på fotbolls EM 2017. De kommer till och med att sända Sveriges alla träningar tillsammans med programledaren Jane Björck och experten Lisa Ek.

Fotbolls EM 2017 drar igång den 17 juli för Sveriges del där man möter Tyskland som också är en favorit till guldet i premiären. SVT kommer att sända samtliga av Sveriges matcher tillsammans med TV4.

Full koll på Sverige under EM 2017

SVT kommer visa över 50 timmar från EM 2017, förutom matcherna kommer Sverige visa träningar och mycket studiotid. Lisa Ek slutade nyligen med fotbollen och är en stor svensk profil inom sporten på damsidan. Hon kommer kunna bidra med mycket mer djupa analyser kring laget och spelet med tanke på sin erfarenhet.

Sverige kommer till EM med hopp om medalj och chanserna ser goda ut. De är rankade sexa i världen och de europeiska lag som ligger före Sverige är, Tyskland, Frankrike och England. Så skulle man göra en rankinglista över EM 2017 är Sverige rankade fyra.

Men laget har visat fin form, även om de förlorade gårdagens match mot USA var det en match där Sverige var det bättre laget.

Sverige spelar i grupp B under EM 2017

Det är en relativt tuff grupp med fyra bra lag, Tyskland, Italien och Ryssland. Tyskland är helt klart det tuffaste motståndet då de är ett av turneringens bästa lag. Italien och Ryssland är ungefär lika bra och två lag som Sverige ska slå.

EM 2017 spelas i Holland och avgörs den 16 juli-6 augusti. Som sagt är det SVT och TV4 som sänder matcher från fotbolls-EM. Matcherna kommer kommenteras av den svenska favoritkommentatorn Chris Härenstam och experten Markus Johannesson. Vi sportal har tidigare gjort en lista över vilka som är Sveriges bästa sportkommentator, tyvärr missade Chris Härenstam att ta en placering.

SVT kommer även att ha en studio på plats nere i Holland där David Fjäll är programledare tillsammans med experterna Frida Östberg och Daniel Nannskog. Ett bra sätt att få mer intresse för damfotbollen är genom att vara så profesionella som SVT alltid är i sina sändningar.

Se fotbolls EM 2017 via live stream

Att följa fotboll via live stream är något som blir allt mer populärt. Kanske har du ingen tillgång till tv eller så vill du se matcherna i hög kvalitet. Då är möjligheterna och flexibilteten live stream erbjuder exemplarisk. Under fotbolls EM 2017 kommer det finnas goda möjligheter att följa turneringen via bra sidor med fotboll streams.

SVT som äger sändningsrättigheterna kommer givetvis att live streama matcherna via sin egen live streamingtjänst SVTplay. Där kommer matcherna visas samma tid och med samma kommentatorer som i teven.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar