Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 14 mar, 2017

Vi tippar kvartsfinaler inför slutspelet i SHL

Den svenska hockeyligan (SHL) håller på att gå mot traditionsenliga slutspel. Snart är det dags för lagen att spela kvartsfinal, men vilka lag kommer att nå ända dit?

Innan det är helt fastställt vilka lag som kommer att nå dit, så har vi åttondelsfinaler som ska bli färdiga. Dessa åttondelsfinaler spelas mellan de lagen som hamnat bland bottenlagen av de som går vidare till slutspelet i SHL.

Det finns även lag som redan kvalificerat sig vidare till kvartsfinalerna, men de hockeylag som fortfarande kämpar är Färjestad BK, Djurgårdens IF, Malmö IF och Luleå HC.

Så tror vi att kvartfinalerna ser ut!

När vi ska tippa vilka lag som vi tror kommer att gå vidare till kvartsfinal i SHL så tar vi självklart hjälp av de interna resultat som redan finns.

Malmö IF har t.ex. just nu en ledning med 2-0 i matcher mot Luleå, vilket innebär att de hängt av Luleå från att vara favoriter till att gå vidare.

Därför kommer vi att tippa Malmö IF, de röda hökarna vidare till kvartsfinal, och kan därmed fortsätta spela matcher i SHL slutspelet. Detta är bara hälften av det som vi kommer att tippa. Paraellt så spelar även Djurgårdens IF – Färjestad BK.

Ställningen i skrivande stund är just nu mellan Färjestads BK och Djurgårdens IF är 1-1 i matcher. Vilket innebär att denna åttondelsfinal är betydligt mer öppen än den mellan Malmö IF och Luleå HC.

Där är vi inte lika säkra på vilket lag som till slut kommer att fortsätta sin resa i SHL slutspel, och kan fortsätta att drömma om ett SM-guld i Sveriges bästa hockeyliga.

Nedan kan du se om hur vi har tippat lagen att gå vidare & vilka matcher som kommer att finnas till inför nästa omgång som då blir kvartsfinaler.

Oavsett om vårt speltips kring vilka lag som går vidare till kvartsfinal stämmer eller inte, så kommer kvartsfinalerna att börjas på den 17 mars.

Live streams från SHL

Det allra bästa du kan göra om du vill följa med i dramatiken under slutspelet i SHL är att streama matcherna. Genom att använda dig av vår hjälp så kommer du att snabbt få tips om hur du kan streama SHL slutspelet .

Helt perfekt för dig som fortfarande har ett favoritlag med i SHL, eller för dig som bara vill uppleva riktigt het hockey på nätet.

Det är utan tvekan stort intresse inför alla matcher som ska spelas i slutspelet. Det är verkligen nu det börjar gälla. Det märks både på publiken och spelarna som nu är laddade till tusen för att ta sig till final.

Vi har redan utsett en vinnare som vi tror kommer att spela hem hela SHL 2017. Vårt tips står fortfarande fast på Göteborgs-laget – Frölunda Indians. Det är laget som vi till slut kommer att lyfta pokalen!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar