Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 mar, 2017

HV71 – Färjestads BK: Kvartsfinal i SHL

Det har börjat hetta till ordentligt inom svensk hockey, och vi har nu ytterligare en kvartsfinal att hålla reda på. Här kommer vi att granska läget inför matcher mellan HV71 – Färjestads BK. Vem tror vi kommer att gå vidare, och hur kan vi streama macherna?

Svar på dessa frågor kommer vi att ge dig i vår artikel kring kvartfinalerna mellan lagen i SHL. Det kan vara bra för dig att läsa vidare i texten för att få full koll på odds, förutsättningar och live streams.

Vi på Sportal kommer att följa slutspelet i SHL väldigt nära, och kommer uppdatera så fort något nytt händer i matchserien mellan HV71 och Färjestads BK.

Lag Vunna matcher Mål
HV71 4 +/-: +6
Färjestads BK 0 +/-: -6

18/3-2017: HV71 – Färjestads BK: 3-1
20/3-2017: Färjestads BK – HV71: 1-3
22/3-2017: HV71 – Färjestads BK: 4-3
24/3-2017: Färjestads BK – HV71: 2-3
26/3-2017: HV71 – Färjestads BK:
28/3-2017: Färjestads BK – HV71:
30/3-2017: HV71 – Färjestads BK:

Enkel vinst för HV71 med hela 4-0 i matcher. Nu väntar nya matcher för HV71. Vill du se dessa matcher så kan du använda dig av HV71 – Malmö IF streams live på nätet

Program & resultatställning

Som du säkert redan känner till så kommer slutspelet i SHL spelas i bäst av sju matcher. Det innebär med andra ord att det kommer finnas massor av matcher för oss som är hockeyintresserade att följa.

Många fans har fortfarande med sina favoritlag. HV71 och Färjestads BK är två lag som är kända för att ha en lojal publik som alltid finns med på matcher. Publiken är något som vi tror kommer bli viktigt för det lag som till slut kommer att vinna hela SHL och lyfta upp pokalen som indikerar att man vunnit SM-guldet.

För att se när HV71 – Färjestads BK spelar sina matcher så kan du se vårt spelschema här ovanför. Det kan även vara smart för dig att läsa nedanför hur du kan streama slutspelet i SHL. Det hjälper dig garanterat att följa alla dramatik inför alla spännande matcher lagen emellan.

Streama SHL

Det finns lite olika knep för dig att kunna se live streams mellan Färjestads BK och HV71.

Det vanligaste knepet i Sverige är att ha ett konto inne hos Cmore. Det är en streaming sida online om erbjuder dig massor av svensk sport. Bland annat så finns det hockey från SHL som du kan se. Förutom SHL-hockey så kommer det finnas fler sporter i Sverige som du kan följa t.ex. Allsvenskan i fotboll.

Skulle du vilja streama ishockey från SHL så kan du använda dig av ett annat knep. Däremot är det inte alltid som vi i Sverige har tillgång till dessa matcher. Dessa streams är nämligen IP-begränsade och gäller endast för de som befinner sig utanför Sveriges gränser.

Lagen inför kvartsfinalerna

Det allra bästa sättet för att bilda dig en uppfattning om vilket av HV71 och Färjestads BK som kommer att gå vidare till semifinal är att jämföra lagen. Det är enklare för dig att bilda din egen uppfattning om vilket lag du ska tippa vidare.

Det kommer garanterat vara många hockeyfans som kommer att betta på lagen som spelar slutspel. Det innebär att många även kommer att försöka skaffa så bra uppfattningar som möjligt om hur lagen står sig mot varandra.

Vi kommer därför att satsa på att kolla till lagen här nedanför. Ta gärna hjälp av våra små råd innan du börjar betta på hockey i SHL.

hv71-spelare

HV71

Jönköpings stolthet är självklart HV71. Staden stödjer sitt hockeylag fullt ut vilket ofta kan märkas av på arenorna när HV71 spelar sina matcher. Trycket efter biljetter brukar vara stort, inte minst när slutspelet i SHL drar igång.

I HV71 så hittar vi både spelare som är erfarna och nya spelare som försöker ta en självklar plats i truppen. Denna blandning tycker vi skapar en bra balans i laget. Kanske är det denna balans som har gjort att HV71 har varit ett jämnt lag i grundspelserien av SHL.

Laget har inte haft några större formssvackor, men inte heller några större formtoppar. Kanske är det dags för HV71 att höja sig en växel nu när slutspelet dragit igång.

fbk-spelare

Färjestads BK

I Karlstad så har man självklart också ett lag som man följer stenhårt. Detta lag är de ständigt lila Färjestads BK. Enligt oss så kommer det verkligen bli en stor grej om vilken arena som matcherna kommer att spelas på. I Karlstad har Färjestads BK ett stort övertag, men i Jönköping är det precis tvärtom.

I Färjestads BK så hittar vi likt som i HV71 flera rutinerade spelare som har erfarenhet av ett svenskt slutspel i hockey. Dessa spelare är varvade med mindre kända spelare som försöker göra sitt namn större i SHL. Detta innebär att det är två mycket jämna lag som kommer att ställa upp i dessa matcher.

Speltips från kvartsfinalen i SHL

Så vilket lag tror vi till slut kommer att ta sig vidare och spela semifinal i SHL? Det är som sagt väldigt jämnt, och vi har svårt att bestämma oss för vilket av lagen HV71 och Färjestads BK som vi tror kommer att kvalificera sig vidare.

Efter en närmare eftertanke så har vi valt att tippa vidare HV71. De har enligt oss ett bättre lag som är mer jämnt. Vi tror även att det är just HV71 som har de spelare som krävs för att visa vägen. Därför har vi valt att lägga ett speltips på att det är hockeylaget från Jönköping som kommer att gå vidare.

Odds

De odds som vi har hämtat kommer från Unibet. Det är den bookmaker online som vi anser ha de bästa oddsen för att HV71 ska vinna över Färjestads BK i bäst av sju matcher.

Odds för vår spelkupong kan du se ovanför. Det kan däremot vara värt att notera att dessa odds kommer att ändras ju längre in i matchserien som vi kommer.

Mer hockey från slutspelet!

Om du vill få full koll på alla matcher som spelas i SHL slutspelet så rekommenderar vi dig att klicka dig vidare till våra andra speltips. Där hittar du mer information om de andra kvartsfinalerna som kommer att spelas.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar