Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 30 jun, 2023

Världens största skrällar & högoddsare genom tiderna

För att vinna väldigt mycket pengar – utan att satsa speciellt mycket själv – så krävs det höga odds. För att nå till speltips som har höga odds så krävs det många matcher i kombinationsspel eller skrällar.

Här tittar vi till några av de största skrällarna inom oddsspel. Genom historien har väldigt många skrällar inträffat med helt osannolika resultat och vinnare.

Du kan hitta mer om alla bettingsidor med högst odds på framtida skrällar. Perfekt för att vara beredd inför framtidens osannolika resultat.

Tyskland – Sverige, fotboll (4-4)

Många svenskar har ett fint minne från ”miraklet i Berlin”. Från att ligga under med 4-0 i den 60’ minuten, så slutade matchen 4-4.

En spelare som valde att spela på live odds vid ställning 4-0 kunde hämta ut 450.00 i odds. Vilket är ett av de högre oddsen för många bettingsidor. Enligt oddssättare hos Svenska Spel så var sannolikheten att matchen skulle sluta oavgjort 1/6500 vid ställning 4-0.

En spelare hos Betsson Sverige spelade på krysset – och la in 50 kr som insats. Han kunde sedan plocka ut 22 500 kr i skattefria vinster.

  • Högsta oddset: 450.00 hos Betsson

Leicester City vinner Premier League (2016)

Inför säsongen i Premier League 2016 fanns flera favoriter till att vinna titeln som mästare. Som vanligt var mycket fokus på topplagen Liverpool, Manchester United, Tottenham, Arsenal eller Manchester City.

Ett lag som var uträknat från starten var Leicester City. Under hela säsongen 2016 trodde många spelbolag att det inte skulle räcka hela vägen – trots att de toppade tabellen. När de sedan avgjorde ligan så var det ett faktum. En enorm skräll hade inträffat – och spelare som satsade pengar på Leicester City som segrare inför säsongen fick oddset 3000.00 hos Betsson. Hos Unibet och NordicBet låg oddset inför säsongen på 2500.00.

  • Högsta oddset: 3000.00 hos Betsson

Grekland vinner fotbolls EM, 2004

Grekland har aldrig varit känd som en extremt bra fotbollsnation. Inför EM 2004 i Portugal så slog de hela Europa med häpnad. Att Grekland ens skulle ta sig vidare från gruppspelet var en skräll i sig. De delade nämligen grupp med både Portugal och Spanien.

De tog sig vidare mot finalspelet och slog ut stora nationer som England, Tjeckien och slutligen Portugal i finalen. En grekisk man hade inför mästerskapet valt att spela på vinnaroddsen för hemlandet. Oddsen låg som högst på 150.00 x insatsen hos flera svenska spelbolag.

  • Högsta oddset: 150.00 hos Unibet

Boris Becker vinner Wimbledon som 17 åring

Tennislegendaren Boris Becker från Tyskland står för en av de största skrällarna någonsin. Han gick in i sin första Wimbledon-turneringen (1985) som en oseedad spelare. Endast 17(!) år gammal.

Han tog sig från botten av rankingen – och hela vägen till finalerna. Där ställdes han emot svenske Anders Järryd i semifinalen. En väldigt jämn semifinal där den tyske 17 åringen drog längsta strået. Även vid finalen mot amerikanske Kevin Curren så blev det en nagelbitare. Vinnaren blev Boris Becker som än idag är Wimbledons yngsta vinnare genom tiderna.

  • Högsta oddset: Ingen info

Romeo Express vinner sitt första travlopp

Året är 1985 och platsen är Umeåkers travbana. Hästen Romeo Express är redo inför starten av sitt andra lopp någonsin. Historiken från första loppet var urdåligt – på gränsen till pinsamt beskrivs det som.

Därför hade spelbolagen inga stora förväntningar på att hästen Romeo Express (med ägaren Åke J Eriksson) skulle ha någon chans. Det resulterade i ett odds på hela 1648.80 x insatsen.

  • Högsta oddset: 1648.80 hos ATG

Australiensisk skridskoåkare vinner OS-guld

Ett av de starkaste minnena från Vinter-OS 2002 i Salt Lake City är och förblir Steven Bradbury. En skridskoåkare från Australien som ställde upp i Vinter-OS som ”en kul grej”. Hans främsta talang fanns inom surfing.

Därför var han totalt uträknat till att ens ta sig till final i short track skridskor. I hans semifinal så låg han länge med i klungan – men hade inte haft en chans om 3/5 åkare kört ut sig i den sista kurvan.

I final-heatet så såg det ut att gå som förväntat. Steven Bradbury låg efter klungan med flera meter inför sista kurvan. Då händer det osannolika. Det blir en kollision som fäller 4 skridskoråkare – och Steven Bradbury som ligger flera meter bakom kan glida in för ett OS-guld. Det första för Australien någonsin inom skridskor.

  • Högsta oddset: 250.00 hos Bet365

Porto vinner Champions League 2004

Under tidigt 00-tal så dominerades Champions League främst av klubbar från främst Spanien (FC Barcelona & Real Madrid) och Italien (AC Milan & Juventus). Endast klubbar som Bayern München och Premier Leagues toppklubbar kunde hänga med.

Därför ansågs FC Porto som en stor outsider till att bland sig in i diskussionerna om vinnare av titeln. Oddsen inför turneringen för att Porto skulle vinna låg mellan 60-100.00 x din insats.

Mannen bakom miraklet för FC Porto är ingen mindre är José Mourinho. Han blev en legend i Portugal efter segern – men hans framtid skulle bjuda på mer mirakel och framgångar.

  • Högsta oddset: 78.00 hos Bet365

Sverige vs Red Machine (hockey VM, 1977)

På 70-talet var det inget snack om vilket som var världens bästa ishockeylag – nämligen Sovjetunionen. Laget var så dominerande att de vunnit flera semifinaler och finaler med förkrossande siffror. Runt om över världen fick deras landslag namnet ”The big red machine” med den framstående kedjan KLM (Krutov, Larionov och Makarov).

Därför var Sverige uträknade när de ställdes mot Sovjetunionen i semifinal under VM 1977. Sverige chockade Sovjetunionen som mycket väl kan ha underskattat Tre Kronor. Det blir 1–0, 2–0 och 3-0 innan Sovjet kunde göra sitt första mål. Då var tiden för knappt för att ta igen det hårt kämpande försvaret i Sverige.

Segern var ett faktum och det var första gången under hela 70-talet som Sovjetunionen inte tog sig till final. Ett litet antiklimax för denna bragd var att Sverige förlorade finalen mot Tjeckoslovakien-

  • Högsta oddset: Ingen info

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar