Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 4 sep, 2017

Var med i en auktion av en fika med Lasse Granqvist

Nu har du chansen att ta en fika med en av Sveriges främsta sportkommentator genom tiderna. Lasse Granqvist har varit aktiv i över 30 år. Han är en stor profil inom svensk sport och syns frekvent i TV-rutan när det handlar om sport.

Han har valt att delta i kampanjen ”GeBortTillSport” som är ett initiativ till att fler ska kunna aktivera sig inom olika sporter. I form av en auktion där den högstbjudande vinner en fika med Lasse Granqvist kommer pengarna att gå till projektet. Så att fler ungdomar kan få ekonomisk stöttning med sportutrustning och så vidare.

Lasse Granqvist

Gör en god gärning samtidigt som man fikar med Lasse Granqvist

Med tanke på att sport i vissa fall har blivit en klassfråga är det många barn och ungdomar som inte kan göra de aktiviteter de drömmer om, på grund av ekonomiska förutsättningar. Därför har det blivit mer vanligt att kända profiler säljer sin utrustning eller tjänster för att få in pengar till initiativet.

Auktionen sker på tradera och slutar om fem dagar. Just nu ligger det ledande budet på 2500 kronor och totalt har 103 bud lagts. Så var med och bidra samtidigt som du får en härlig pratstund med en man som sett mer sport än de flesta i Sverige.

Lasse Granqvist är en omtyckt och otroligt kunnig svensk sportkommentator. Han toppar faktiskt vår lista över de bästa sportkommentatorerna i Sverige. Och vi kan garantera att det är inte bara hos oss han är en favorit.

Han är främst en mycket skicklig fotbollskommentator som är väldigt kunnig inom sporten. Han är även väldigt duktig på ishockey och har kommenterat landslag som klubblag i SHL under flera år. Så han har nog en hel del anekdoter från sportens värld att bjuda på vid en fikastund.

Så nu har du fem dagar på dig att vinna budgivningen för att få en pratstund med en ikon inom svensk sport. Samtidigt som du gör en god gärning för de barn och ungdomar som inte har ekonomin för att göra det dom älskar.

Glada barn i fotbollslag

Sport är en klassfråga

Sport ger mycket mer än bara sporten i sig. Den ger en gemenskap, en tillhörighet som för utsatta grupper kan vara väldigt viktig. Sporten handlar om att få en gemenskap och tillsammans utvecklas inom den. Det utvecklar personer otroligt mycket och ger mycket kött på benen inför vad som komma skall i livet.

Många kanske tror att alla har föräldrar som kan sponsra med ett par fotbollsskor, kläder och en medlemsavgift på några tusenlappar om året. Men det är en naiv tanke och långt ifrån verkligheten. Fotboll är en förhållandevis ”billig” idrott om man jämför med andra som exempelvis ridning eller ishockey.

Många föräldrar idag har inte råd att ha ett eller flera barn som aktiverar sig. Inte konstigt med tanke på att en hockeyutrustning kostar flera tusen kronor och sen en medlemsavgift på det. Även andra kostnader tillkommer som overall och så vidare. Så det är inte konstigt att man ser en fin Audi eller BMW rulla in på parkeringen utanför ishallen eller stallet.

Sporter som inte är lika dyra men är enkla att komma igång med är bland annat discgolf i Sverige & innebandy.

Det blir vanligare och vanligare att man kan låna utrustning till olika sporter idag. Men det är inte alla som vet om möjligheterna och vi får tillsammans försöka sprida ordet. Men börja med en fika i sällskap av Lasse Granqvist, där han passande nog kanske har bra synpunkter på hur man ska hjälpa fler barn och ungdomar att få en fot in i sportens värld.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar